Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Σοκ: Αγνοείται εδώ και τρεις μέρες ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία


Συναγερμός έχει σημάνει στη Βραζιλία, όπου από την περασμένη Δευτέρα...
αγνοείται η τύχη του 59χρονου Έλληνα πρέσβη στη χώρα, Κυριάκου Αμοιρίδη.

Σύμφωνα με το Associated Press, το οποίο επικαλείται τοπικά ΜΜΕ, η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο ερευνά την εξαφάνιση του κ. Αμοιρίδη, ο οποίος αγνοείται από την περασμένη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι ο πρέσβης ήταν σε άδεια το τελευταίο διάστημα.

Το πρακτορείο αναφέρει η πρεσβεία της Ελλάδας στη Βραζιλία και το προξενείο στο Ρίο δεν σχολίασαν τις πληροφορίες. Πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία μιλώντας στην εφημερίδα Folha, ανέφερε, πάντως, ότι η πρεσβεία ενημέρωσε την αστυνομία και το υπουργείο της Βραζιλίας, καθώς και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.




Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015. Ο Κυριάκος Αμοιρίδης είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο