Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Αυτός δεν είναι ο Ολυμπιακός που ξέραμε Βαγγέλη...


Με μια φάση (και αυτή στα περιστέρια) στα 90+ λεπτά παιχνιδιού, αυτός ο Ολυμπιακός είναι απλά...
ανύπαρκτος και ξεβράκωτος...




Ο Παναθηναϊκός διέσυρε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, που από τύχη και Καπίνο έφυγε με το τιμητικό 1-0. Ισοπέδωση χωρίς έλεος από τους πράσινους, νέο ξεγύμνωμα του πρωταθλητή.

Η αυτού εξοχότητα Μάρκους Μπεργκ έβαλε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στο αποψινό ντέρμπι των «αιωνίων» στο γήπεδο της Λεωφόρου, χαρίζοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό με το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε στο 15ο λεπτό του αγώνα και προκαλώντας εκστασιασμό στα εκατομμύρια των φίλων του συλλόγου. Το τριφύλλι πάτησε τους «ερυθρόλευκους» ήταν σαφώς ανώτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να επικρατήσει με μεγαλύτερο σκορ. Πλην όμως η αξία μίας νίκης απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο είναι πάντα ξεχωριστή, πόσω μάλλον όταν πέραν όλων των άλλων εμπεριείχε και βαθμολογική αξία. 

Από τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ασκήσει πίεση στο αμυντικό τρίτο του Ολυμπιακού, οι παίκτες του οποίου ήταν εμφανές ότι είχαν οδηγίες να επιδίδονται σε βαθιές (κυρίως διαγώνιες) μπαλιές προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενα λάθη εξαιτίας του «πράσινου» πρέσινγκ. 

Το τριφύλλι ωστόσο ήλεγχε εξ αρχής το ρυθμό του ντέρμπι και στο 15’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μπεργκ έβγαλε τετ α τετ με τον Καπίνο τον Κλωναρίδη, το πλασέ του οποίου απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, αλλά ο Μπεργκ πήρε το «ριμπάουντ» και με εναέριο γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τους φίλους του Παναθηναϊκού στα ουράνια (1-0)! Ο Ολυμπιακός ήταν εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να πάρει περισσότερα ρίσκα γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στους «πράσινους» να βρουν περισσότερους χώρους και να δημιουργήσουν αρκετές υποσχόμενες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Στο 19’ ο Κουλιμπαλί γύρισε ωραία από δεξιά προς τη μικρή περιοχή, ο Βιγιαφάνιες έκανε την προβολή, ο Καπίνο έδιωξε ασταθώς όμως ο αμαρκάριστος Κλωναρίδης σούταρε πάνω από τα δοκάρια, χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν απειλητικοί για πρώτη και μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο στο 29’ όταν ο Ντομίνγκες με εξαιρετική ατομική ενέργεια έβγαλε σέντρα προς την περιοχή αλλά ο Κουλιμπαλί κατάφερε με κεφαλιά να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ προ του Ανσαριφάρντ που καραδοκούσε στο ύψος του πέναλτι. Στο 33’ ο Εμποκού με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον άξονα ανάγκασε τον Καπίνο να αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ και στο 40’ πάλι ο Εμποκού (από πλάγια και αριστερά αυτή τη φορά) εκτέλεσε φάουλ, με τον «κίπερ» του Ολυμπιακού να διώχνει σωτήρια τη μπάλα πέφτοντας έγκαιρα στη δεξιά του γωνία. 

Ενα λεπτό αργότερα, στο 41’, ο Παναθηναϊκός απώλεσε ακόμα μία σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, με τον Βιγιαφάνιες να βρίσκει εξαιρετικά τον Κουλιμπαλί ο οποίος μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά στέλνοντας τη μπάλα άουτ. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το τριφύλλι να είναι σαφώς ανώτερο και να αδικείται από το σκορ, έχοντας επτά τελικές έναντι μόλις μία των Πειραιωτών (4-0 προς την εστία) και την κατοχή της μπάλας στο 54-46%, υπέρ των «πράσινων». 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 57’ μετά από βαθιά μπαλιά του Ζέκα και τσίμπημα της μπάλας από τον Μπεργκ που πέρασε άουτ, ενώ στο 69’ ο Μπεργκ έβγαλε μόνο του τον Εμποκού με τον Καπίνο αλλά η τελική του επιλογή να σκάψει τη μπάλα στον κενό χώρο ήταν η χειρότερη δυνατή. Στο 74’ οι «πράσινοι» έχασαν μοναδική ευκαιρία μετά από γύρισμα του Κουλιμπαλί στο οποίο η μπάλα βρήκε στον Ντα Κόστα και έδωσε την ευκαιρία στον Καπίνο να μπλοκάρει. 

Στο 81’ ο Εμποκού εκτέλεσε φάουλ αλλά η κεφαλιά του Λέτο πέρασε άουτ, ενώ στο 83’ ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ δημιουργώντας σύγχυση στην άμυνα του Παναθηναϊκού, στην τελευταία καλή στιγμή του ντέρμπι που είχε τη σφραγίδα του τεράστιου Μάρκους Μπεργκ, με το τριφύλλι να κατακτά μία πεντακάθαρη νίκη που θα μπορούσε ναι αρκετά μεγαλύτερη σε έκταση με βάσει την απόδοση των δύο ομάδων. 


Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες (77’ Λουντ), Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού (86’ Μπουμάλ), Κλωναρίδης (76’ Λέτο), Μπεργκ. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Β. Βούζας): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μάρτινς (57’ Ανδρούτσος), Ελιονούσι (81’ Καρντόσο), Ντομίνγκες (63’ φορτούνης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ. 

Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας).

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs