Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τις επιθέσεις στην Αίγυπτο


Τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων των δύο τρομοκρατικών επιθέσεων...
στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.




«Οι πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις σε κοπτικές εκκλησίες της Αιγύπτου, μας συγκλονίζουν και μας θλίβουν» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει πως «τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν και δεν πρέπει να πλήξουν την ειρηνική συνύπαρξη όλων των θρησκειών της Αιγύπτου».

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Χριστιανικούς Ναούς στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις βάρβαρες τρομοκρατικές επιθέσεις σε Χριστιανικούς Ναούς της Αιγύπτου. Εκφράζουμε, τη στέρεη συμπαράστασή μας στο φίλο Αιγυπτιακό λαό, καθώς και την πεποίθησή μας ότι τα ανίερα σχέδια όσων επιβουλεύονται την ενότητά του θα αποτύχουν. Στους οικείους των θυμάτων ειλικρινή συλλυπητήρια. 

Σε μια ταραγμένη εποχή και περιοχή η Ελλάδα οφείλει να ανακτήσει τάχιστα την ισχύ της για να παίξει αποφασιστικά το σταθεροποιητικό ρόλο που της αναλογεί. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη.

Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, για τις πολύνεκρες επιθέσεις σε εκκλησίες της Αιγύπτου κατά τον εορτασμό της Κυριακής των Βαϊων.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο και εγώ προσωπικά καταδικάζουμε απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις και την τυφλή βία οποιασδήποτε μορφής" τόνισε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: "Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας και τη συμπαράστασή μας στους οικείους των θυμάτων, τον φίλο αιγυπτιακό λαό και την ηγεσία του". 

Από την πλευρά του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε:

Η βομβιστική επίθεση σήμερα στην Αίγυπτο συνιστά τυφλό, ισλαμικό, τρομοκρατικό φανατισμό και θρησκευτική μισαλλοδοξία. Δεν πρόκειται πλέον για καμπανάκια. Καμπάνες χτυπάνε για την Ευρώπη.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs