Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 27χρονος που πουλούσε ακίνητα & σκάφη «φαντάσματα»


Με διεθνές ένταλμα συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και μετά...
από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ένας 27χρονος ηγετικό στέλεχος διεθνούς σπείρας.
Ο 27χρονος,Λετονός κατηγορείται ως ηγετικό στέλεχος διεθνούς σπείρας, η οποία καταχωρούσε ψευδείς αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων και σκαφών στο διαδίκτυο, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά από υποψήφιους αγοραστές. 

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι με τον παραπάνω τρόπο η εγκληματική ομάδα απέσπασε το χρηματικό ποσό των 4.000.000 δολαρίων.

Το αίτημα σύλληψης είχε υποβάλλει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί «Εντολή Προσωρινής Συλλήψεως και Κατάσχεσης Αντικειμένων» για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, χρήσης ταξιδιωτικού εγγράφου άλλου προσώπου, χρήσης πλαστού εγγράφου με σκοπό προσπορισμό οφέλους, πράξεις που τελέστηκαν στις ΗΠΑ κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η σπείρα έπειθε τα υποψήφια θύματα- αγοραστές να καταθέτουν χρήματα σε λογαριασμούς που ανοίχθηκαν από τα μέλη της οργάνωσης, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, και τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονταν με εμβάσματα σε τρίτες χώρες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs