Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Σχεδόν οι μισοί νέοι της Ιαπωνίας δηλώνουν... παρθένοι! Φτάνουν ακόμη και 34 ετών χωρίς να έχουν κάνει σeξ


Στην Ιαπωνία, σχεδόν οι μισοί νέοι, οι οποίοι μάλιστα διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους ή ακόμα και...
την τέταρτη, δεν έχουν καμία απολύτως σeξουαλική εμπειρία! Ποτέ.
Για την ακρίβεια το 43% των νέων, ηλικίας από 18 έως 34 ετών δηλώνουν πως είναι παρθένοι. Το δε 64% των νέων που ανήκουν στις ίδιες ηλικιακές κατηγορίες δηλώνουν πως δεν έχουν σχέση.

Η περίεργη αυτή στάση των Ιαπώνων εκτιμάται πως έχει συμβάλει σημαντικά στην υπογεννητικότητα που καταγράφεται στη χώρα. Μάλιστα πέρυσι οι γεννήσεις μειώθηκαν σε λιγότερες από ένα εκατομμύριο, σε μια χώρα που ο πληθυσμός της φτάνει τα 127εκατ. Σύμφωνα δε με το ιαπωνικό Εθνικό Ινστιτούτο Πληθυσμού και Κοινωνικής Ασφαλίσεων εκτιμάται πως το 2065 ο πληθυσμός της χώρας θα έχει μειωθεί κατά 40εκατ.

Πολιτικοί, ινστιτούτα, ερευνητικά κέντρα προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα «γιατί οι νέοι απέχουν από το σeξ;».

Αρκετοί Ιάπωνες δηλώνουν πως «βρίσκουν τις γυναίκες τρομακτικές» ενώ όταν μια γυναίκα ρωτήθηκε γιατί οι νέοι στην ηλικία της δεν κάνουν σχέσεις, απάντησε πως οι άνδρες δεν ενδιαφέρονται και δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να δοκιμάσουν, ζητώντας μια κοπέλα σε ραντεβού ενώ προτιμούν να βλέπουν πορνό.

Συγκεκριμένα ο κωμικός Ano Matsui, 26 ετών, εξήγησε μιλώντας στο BBC «Δεν έχω αυτοπεποίθηση. Δεν ήμουν ποτέ δημοφιλής στα κορίτσια. Μια φορά ζήτησα από ένα κορίτσι να βγούμε και αρνήθηκε. Αυτό που προκάλεσε ψυχικό τραύμα. Υπάρχουν πολλοί άνδρες σαν εμένα, που βρίσκουν τις γυναίκες τρομακτικές. Φοβόμαστε την απόρριψη. Έτσι περνάμε το χρόνο μας ασχολούμενοι με τα χόμπι μας, όπως το να φτιάχnουμε animation. Μισώ τον εαυτό μου αλλά δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω γι' αυτό».

Από την πλευρά της η καλλιτέχνης Megumi Igarashi, 45 ετών δηλώνει: «Το να “χτίσεις” μιας σχέση δεν είναι κάτι εύκολο. Θα πρέπει να ξεκινήσει με την πρόταση από πλευράς του αγοριού για ραντεβού. Νομίζω πως πολλοί άνδρες απλά δεν θέλουν να ασχοληθούν. Μπορούν να δουν πορνό στο Internet και να αντλήσουν με αυτό τον τρόπο σeξουαλική ικανοποίηση»

Στο μεταξύ, η συρρίκνωση του πληθυσμού με τους θανάτους να ξεπερνούν τις γεννήσεις εδώ και αρκετά χρόνια, χαρακτηρίζεται ως μια «δημογραφική βόμβα» και ήδη επηρεάζει την αγορά εργασίας αλλά και την αγορά ακινήτων, την κατανάλωση ενώ «τινάζει στον αέρα» τα μελλοντικά σχέδια επιχειρήσεων. Γιατί ναι μεν και άλλες χώρες παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστά γεννήσεων (πχ ΗΠΑ, Κίνα, Δανία, Σιγκαπούρη κ.α.) αλλά καμία όπως η Ιαπωνία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Πληθυσμού και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 1/4 των ανδρών πουν έχουν φτάσει τα 50 και 1 στις 7 γυναίκες που έχουν φτάσει την ίδια ηλικία δεν έχουν παντρευτεί ποτέ. Και τα δύο ποσοστά είναι τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί από το 1920 οπότε και ξεκίνησε η απογραφή του πληθυσμού. Η αύξηση των ανύπαντρων ανδρών και γυναικών φθάνει το 3,2% και το 3,4% αντίστοιχα.

Η δε αποχή από τον γάμο ερμηνεύεται πιο εύκολα απ' ό,τι η αποχή από το σeξ και τις σχέσεις και αποδίδεται σε οικονομικούς λόγους αλλά και στην μικρότερη κοινωνική πίεση που υπάρχει πλέον για να παντρευτεί κάποιος. Η εκτίμηση πάντως είναι πως ο αριθμός των Ιαπώνων που δεν θα παντρεύονται πιθανότατα θα αυξηθεί αφού όλοι και λιγότεροι νέοι δηλώνουν πως ο γάμος είναι στις προθέσεις τους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο