Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

4 φυσικά γλυκαντικά και πώς να τα χρησιμοποιήσετε


Σε όλους έχει τύχει κάπου εκεί αργά το απόγευμα να έχουμε μια έντονη επιθυμία για...
κάτι γλυκό.
Αντιμετωπίστε τις λιγούρες αυτές με υγιεινές φυσικές εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες μπορούν να έχουν και επιπλέον οφέλη για την υγεία σας, αντί να καταναλώσετε φτωχά σε θρεπτική αξία προιόντα με πολλή ζάχαρη .


Σιρόπι αγαύης:

Φτιάχνεται από το φυτό αγαύη (το οποίο μας δίνει και το ποτό τεκίλα) και έχει μια ελαφριά γεύση καραμέλας. Μπορεί να έχει περισσότερες θερμίδες από την ζάχαρη, είναι όμως 25% πιο γλυκιά και για αυτό το λόγο χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μικρότερη ποσότητα. Επίσης, κάνει καλό στο έντερο καθώς περιέχει προβιοτικά.

Πως να το απολαύσετε: Με γιαούρτι, ποτά (από καφέ έως κοκτέιλ), αλλά και στη μαγειρική σας.


Στέβια:

Πρόκειται για 100% φυσικό υποκατάστατο ζάχαρης με μηδενικές θερμίδες. Ενώ είναι από 200 έως και 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη , η στέβια δεν αυξάνει απότομα τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα.

Πώς να το απολαύσετε: Πειραματιστείτε με τις διάφορες μάρκες που κυκλοφορούν μέχρι να βρείτε αυτή που ταιριάζει στη δική σας γεύση. Στη μαγειρική αντικαταστήστε ½ κούπα ζάχαρης με μόλις 3 ½ κουταλιές σούπας στέβια.


Μέλι:

Παρέχει σημαντική δόση αντιοξειδωτικών και φαίνεται να είναι «καλό» τόσο με την καρδιά όσο και με τους γοφούς. Σύμφωνα με αποτελέσματα σχετικής μελέτης, άνθρωποι που κατανάλωναν περίπου 10 κουταλάκια του γλυκού μέλι κάθε μέρα για ένα μήνα μείωσαν τη χοληστερόλη τους κατά 3,3%, διατηρώντας ή ακόμα και χάνοντας παράλληλα βάρος.

Πώς να το απολαύσετε: Υπάρχουν περισσότερα από 300 διαφορετικά είδη για να διαλέξετε. Τα πιο σκούρα μέλια έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και είναι πιο γευστικά. Στη μαγειρική συνίσταται η υποκατάσταση ½ φλιτζανιού μελιού για κάθε φλιτζάνι ζάχαρης, μειώνοντας τα υγρά στη συνταγή κατά ¼ του φλυτζανιού και αυξάνοντας την μαγειρική σόδα κατά ¼ της κουταλιάς της σούπας.


Μελάσα:

1 κουταλιά περιέχει περίπου το 15% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου για τις γυναίκες που βρίσκονται πριν την εμμηνόπαυση, καθώς επίσης και βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, ασβέστιο και περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο φυσικό γλυκαντικό.

Πώς να το απολαύσετε: Μπορεί να αντικαταστήσει μέχρι και το ήμισυ της ζάχαρης σε μια συνταγή. Όταν μαγειρεύετε με μελάσα αναμίξετε τη με άλλα γλυκαντικά για να μετριάσετε την όξινη γεύση της. Κάθε φλιτζάνι ζάχαρης που αφαιρείται γίνεται ¼ του φλιτζάνιου μελάσα.
πηγή: http://www.oprah.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs