Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε ολόκληρη τη χώρα την Κυριακή- Ποιες περιοχές είναι στην λίστα


Σε κατηγορία κινδύνου 4, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς δηλαδή, έχει ...
τεθεί σχεδόν ολόκληρη η χώρα για την Κυριακή.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη για την Κυριακή προβλέπεται υψηλότατος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές όπως η Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα), Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Μεσσηνία, Λακωνία) και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Φωκίδα, Βοιωτία).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει ότι την Παρασκευή σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) και συναγερμού (240 μg/m3) για το όζον. Και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Νέα Σμύρνη, στα Λιόσια, στο Μαρούσι, στο Περιστέρι, στη Λυκόβρυση, στην Αγία Παρασκευή, στους Θρακομακεδόνες, στην Ελευσίνα και στο Κορωπί. 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs