Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Συνελήφθη τζιχαντιστής που σχεδίαζε επίθεση στη Μαγιόρκα


Τρομοκρατική επίθεση κατά τουριστών σε αγορά της Μαγιόρκα...
σχεδίαζε ένας ύποπτος για τρομοκρατία που κρατείται στο νησί των Βαλεαρίδων.
Όπως αποκάλυψε Ισπανός ανακριτής, ο Μαροκινός Αμπντελκαντέρ Μαχμούντι είχε σκοπό να επιτεθεί με μαχαίρι κατά περαστικών στην κεντρική πλατεία της Ινκα, τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Μαγιόρκα και δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, μιμούμενος τους τρομοκράτες που έσπειραν το θάνατο στην αγορά Μπόροου του Λονδίνου στις 3 Ιουνίου.

Ο Σαντιάγο Πεντράζ, που ανέκρινε τον Μαχμούντι και άλλους τρεις τζιχαντιστές που συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη, είπε μετά την ανάκριση: «Ο Αμπντελκαντέρ Μαχμούντι αποκάλυψε την πρόθεσή του να γίνει “μάρτυρας” και είχε σχεδιάσει πράξεις βίας, όπως ένα μακελειό στην πλατεία της Ινκα, όπου βρίσκεται το δημαρχείο, μαχαιρώνοντας περαστικούς.»

Στο πόρισμά του ο ανακριτής δεν αναφέρει άλλες λεπτομέρειες για τα σχέδια του Μαροκινού τζιχαντιστή, ούτε των συντρόφων του.

Αν και κατάγεται από το Μαρόκο ο Μαχμούντι ζει σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και χρόνια στη Μαγιόρκα. Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν μεταξύ άλλων βίντεο του «Ισλαμικού Κράτους» με δημόσιες εκτελέσεις αιχμαλώτων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο