Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Συρία: Σφίγγει ο Κουρδικός κλοιός στη Ράκα - Αντίστροφη μέτρηση για την επιτυχή έκβαση της πολιορκίας (φωτό)


Σύμφωνα με ανακοίνωση των SDF, υπό τον έλεγχό των, πέρασε η αγορά του Αλ Χαλ την...
Κυριακή, έπειτα κι από την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν από τα νότια οι Κούρδοι, 
περνώντας για πρώτη φορά, εν είδει συντεταγμένης επιχείρησης τα νερά του Ευφράτη. Το οποίο ποτάμι, προσέφερε στην πόλη ένα φυσικό αμυντικό τείχος από το νότο.

Ακολούθως, ένας πολύ σημαντικός αμυντικός παράγοντας εξαϋλώθηκε για τους εναπομείναντες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που βλέπουν τον Κουρδικό κλοιό να σφίγγει, καθημερινά πλέον.

«Η αγορά βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των SDF αλλά το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με αντεπίθεση», πρόσθεσε.

Μετά την επίθεση τους στη Ράκα στις 6 Ιουνίου, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν πέντε συνοικίες στο ανατολικό και το δυτικό τμήμα της πόλης αλλά αντιμετωπίζουν σθεναρή αντίσταση από το Ισλαμικό Κράτος καθώς προωθούνται στο κέντρο της πόλης.


Σύμφωνα με τον Διεθνή Συνασπισμό που στηρίζει τις δυνάμεις που πολεμούν τους ισλαμιστές, περίπου 2.500 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται στη Ράκα.

Η πόλη αυτή καταλήφθηκε από τους ισλαμιστές το 2014 και έγινε σύμβολο των ωμοτήτων του Ισλαμικού Κράτους καθώς και βάση για τον σχεδιασμό επιθέσεων που διαπράχθηκαν στο εξωτερικό. Περίπου 100.000 άμαχοι έχουν «παγιδευτεί», στη Ράκα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο