Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ντοπέ βρέθηκε ο 4 φορές νικητής του Γύρου της Γαλλίας Κρις Φρουμ


Μόνο έκπληξη δεν προκαλεί πλέον η είδηση πως ένας αθλητής της ποδηλασίας βρέθηκε ντοπαρισμένος, όμως όταν το όνομα είναι…
βαρύ η αίσθηση που προκαλείται είναι μεγαλύτερη.




Ακόμη ένα μεγάλο όνομα του αθλήματος, ο Κρις Φρουμ, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο που έγινε κατά τη διάρκεια του φετινού Γύρου της Ισπανίας.

Ο πιο πετυχημένος Βρετανός ποδηλάτης, τέσσερις φορές νικητής του Γύρου Γαλλίας και το πιο λαμπρό όνομα του αθλήματος τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την απόφαση του Αλμπέρτο Κονταδόρ να αποχωρήσει από την αγωνιστική δράση, πλέον καλείται να υπερασπιστεί τη φήμη του, καθώς σύμφωνα με τον Guardian και τη Le Monde έχει παραβιάσει τους κανονισμούς που αφορούν το ντόπινγκ.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ένα δείγμα του Φρουμ στις 20 Σεπτεμβρίου από τη Vuelta 2017, στην οποία και επικράτησε στη γενική κατάταξη, βρέθηκε δις εκτός ορίων κάτι που σημαίνει ότι κινδυνεύει να χάσει τον τίτλο που μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών κατάφερε να κατακτήσει.

Φυσικά, ο Φρουμ δεν είναι ο μόνος μεγάλος ποδηλάτης που εμπλέκεται σε τέτοια υπόθεση. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ γύρω από το άθλημα, είχε έρθει με τον επτά φορές νικητή του Tour de France, Λανς Άρμστρονγκ, που αποδείχθηκε κάποια χρόνια μετά ότι οι επιτυχίες του βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό σε… υποβοήθηση ουσιών.

Εκτός από τον Άρμστρονγκ, σχεδόν όλα τα μεγάλα αστέρια του αθλήματος έχουν εμπλακεί σε παρόμοιες ιστορίες. Φρουμ, Κονταδόρ Φλόιντ Λάντις, Γιαν Ούλριχ, Αλεξάντερ Βινόκουροφ, Λέβι Λιπχάιμερ είναι λίγα από τα ονόματα σε μια τεράστια λίστα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs