Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

51χρονος θέλησε να μιμηθεί τηλεοπτικό πείραμα, αλλά κόντεψε να κάψει τη μισή πόλη! [βίντεο]


Μια κόλαση φωτιάς που προκάλεσε καταστροφές σε πάνω από είκοσι κτίρια σε κωμόπολη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης προκάλεσε ένας ...
ερασιτέχνης σιδηρουργός, ο οποίος προσπάθησε να μιμηθεί κάτι που είδε στην τηλεόραση.

Η πυρκαϊά ξέσπασε στο κέντρο του Cohoes, βόρεια του Όλμπανι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όταν έπνεαν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα να γίνουν παρανάλωμα του πυρός τρία κτίρια, να υποστούν καταστροφές άλλα 18 και να αναγκαστούν τουλάχιστον 20 κάτοικοι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.


Η κωμόπολη τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Είναι η χειρότερη καταστροφή, που έζησε ποτέ η πόλη», είπε ο δήμαρχος Σων Μορς. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί.


Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο Τζον Γκόμες προσπάθησε να σφυρηλατήσει κάποιο μέταλλο μιμούμενος όσα είδε στη σειρά “Forged in Fire” του History Channel, όταν άναψε μια φωτιά σ’ ένα βαρέλι στην πίσω αυλή του σπιτιού του, η οποία όμως γρήγορα επεκτάθηκε. Η τηλεοπτική σειρά αναφέρεται σε σιδηρουργούς που διαγωνίζονται για να κατασκευάσουν «τα γνωστότερα αιχμηρά όπλα στην ιστορία». Οι αρχές απήγγειλαν στον ηλικίας 51 ετών άνδρα κατηγορίες για απερίσκεπτη έκθεση σε κίνδυνο και εμπρησμό σε βαθμό πλημμελήματος. Ο Γκόμες δήλωσε αθώος, αλλά οδηγήθηκε στη φυλακή και αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο την προσεχή Τρίτη.«Λέμε συχνά στον κόσμο ότι δεν επιτρέπεται να ανάβουν φωτιές σε ανοικτούς χώρους κι ορισμένοι απαντούν συχνά: “Τι κακό μπορεί να συμβεί;” Να που αυτή η φωτιά προκάλεσε ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων και κατέστρεψε σχεδόν το μισό κέντρο της κωμόπολής μας», είπε ο δήμαρχος.Η πυρκαϊά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου τρεις ώρες από την έναρξή της, αλλά μια ώρα αργότερα ξαναφούντωσε με αποτέλεσμα τρία ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα να τυλιχθούν σε φλόγες και πυκνούς καπνούς. Ένας πυροσβέστης διακομίστηκε στο νοσοκομείο με απροσδιόριστα τραύματα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs