Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Απίστευτες καταστάσεις σε πτήση από τη Σύρο για Αθήνα


Απίστευτη περιπέτεια (και μάλιστα διπλή) έζησαν την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου οι επιβάτες πτήσης της SKY EXPRESS...
από την Σύρο με προορισμό την Αθήνα. 
Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής και συγκεκριμένα στις 14:05 οπότε και ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί το αεροπλάνο στο οποίο θα ταξίδευαν περίπου 35 επιβάτες.

Η μέρα των επιβατών δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες με τους ισχυρούς νοτιάδες, ήταν μόνο αρχή με τους επιβάτες να περιμένουν περίπου 1,5 περίπου ώρα στο αεροδρόμιο της Σύρου. Όμως σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών που μίλησαν με τοπικά ΜΜΕ και μετέφεραν την κατάσταση που επικράτησε χτες το μεσημέρι, η καθυστέρηση ήταν μόνο η αρχή.

Σύμφωνα με τους επιβάτες όταν έφτασε η ώρα να κάνουν check in, ενημερώθηκαν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το βάρος του αεροσκάφους και πρέπει να βρεθούν τρεις εθελοντές άντρες ή τέσσερις γυναίκες να μείνουν πίσω και να φύγουν την επόμενη μέρα, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να γίνει η πτήση.

Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς οι επιβάτες ήθελαν να φτάσουν άμεσα και με άνεση στο προορισμό τους (εάν ήθελαν να φτάσουν την επόμενη ημέρα στην Αθήνα θα έπαιρναν και το καράβι). Τελικά μετά από πολλές συζητήσεις, βρέθηκαν τέσσερις άνθρωποι που δέχτηκαν να αλλάξουν πτήση και να αναχωρήσουν την επόμενη μέρα.

Τελικά στην πτήση ταξίδεψαν 30 επιβάτες, με το αεροσκάφος να έχει αρκετές κενές θέσεις. Η ταλαιπωρία των επιβατών, όμως, όπως αποδείχθηκε δεν είχε τελειώσει και μάλιστα επαναλήφθηκε μόλις το αεροσκάφος έφτασε το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κι αυτό γιατί η εταιρεία επέλεξε χωρίς να ενημερώσει τους επιβάτες να τους στείλει στην Αθήνα χωρίς τις αποσκευές τους!

Όπως ενημερώθηκαν οι αποσκευές τους ταξίδεψαν για Αθήνα αλλά με το πλοίο της γραμμής, το οποίο αναχώρησε περίπου μια ώρα αργότερα από την ώρα που αναχώρησε το αεροσκάφος από την Σύρο και το οποίο θα έφτανε στις 9 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά. Αποτέλεσμα; Καμία αποσκευή δεν έφτασε εγκαίρως στην Αθήνα και οι επιβάτες να μείνουν με το τσουχτερό εισιτήριο στο… χέρι!

Όπως ήταν φυσικό η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργή και τον εκνευρισμό, μέχρι του σημείου της αδιαθεσίας ορισμένων επιβατών της πτήσης. Η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι θα αναλάβει να τους παραδώσει τις βαλίτσες την επομένη μέρα, ωστόσο οι επιβάτες της πτήσης είχαν διαφορετική άποψη, καθώς μετά απ' όλα αυτά, σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσαν, η εμπιστοσύνη τους προς την εταιρεία είχε χαθεί…

«Μετά από πανικό στο αεροδρόμιο, καταφέραμε να πάρουμε τις βαλίτσες μας από το πλοίο το βράδυ ενώ η εταιρεία είχε μια απαράδεκτη συμπεριφορά. Επιβάτες με ανταπόκριση για αλλού, ταξίδεψαν χωρίς βαλίτσες. Φτάσαμε στον Πειραιά και είδαμε τα πράγματά μας στο πλοίο χωρίς φορτωτική, μαζεμένα σε μία γωνία και το μόνο που έκανε η εταιρεία ήταν να στείλει κάποιον υπάλληλο να καταγράψει τις αποσκευές» δήλωσε στο Cyclades24 μια επιβάτης της πτήσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί επιβάτες θα διαπραγματευθούν την αποζημίωσή τους για τη διπλή αυτή ταλαιπωρία που υπέστησαν μέσα σε λίγες ώρες και για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπισε η εταιρεία, ενώ περιμένουν τους υπευθύνους να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs