Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Πρώτα χιόνια σε Τρικάλα και Καρδίτσα - Απαραίτητες οι αλυσίδες


Χιόνια έπεσαν στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας...
, με τις οι αντιολισθητικές αλυσίδες να είναι απαραίτητες για τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο.




Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων επιχειρούν, έχοντας καθαρίσει το οδικό δίκτυο από το χιόνι πέντε εκατοστών περίπου, στην οροσειρά της Πίνδου, σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα και σε περιοχές των δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.

Στον νομό Καρδίτσας, όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το χιόνι στον ορεινό όγκο και πάνω από 1000 μέτρα φτάνει στα 5-10 εκατοστά, το οδικό δίκτυο είναι κανονικά στην κυκλοφορία χωρίς προβλήματα, ενώ τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας ρίχνουν αλάτι.


Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες


Απαραίτητες ήταν στις 10 το πρωί οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από τις ασθενείς χιονοπτώσεις των τελευταίων ωρών. Τα τμήματα των δρόμων, στα οποία οι οδηγοί χρειάζεται να τοποθετήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους, είναι σύμφωνα με την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας τα εξής:

Στον νομό Κιλκίς το τμήμα από το 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κασταντερής μέχρι τα Μεγάλα Λιβάδια.

Στον νομό Πέλλας τα τμήματα από το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας και από το 8ο χλμ της επαρχιακής Κερασιάς έως το χιονοδρομικό Βόρας.

Στον νομό Σερρών, τα τμήματα από το 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών - Άνω Βροντούς, έως την άνω Βροντού, όπως επίσης από το 24ο χιλιόμετρο έως το 28ο της επαρχιακής Σερρών- Λαϊλιά έως το χιονοδρομικό κέντρο.

Στον νομό Χαλκιδικής, από το 1ο έως το 16 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αρναίας -Ταξιάρχη μέσω Χολομώντα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs