Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Αυτά είναι τα 8 burgers με... αστέρια Michelin (pics)


Ποιος είπε ότι τα burgers φτιάχνονται μόνο με κρέας; Το τι θα περιλαμβάνει ένα στρογγυλό ψωμάκι σχισμένο στα δύο έχει ...
να κάνει με τη δημιουργικότητα του κάθε μαγείρου. 




Ανασκοπώντας τα μενού σε αμερικανικά εστιατόρια με αστέρια Michelin, ανακαλύψαμε μοναδικά υλικά και καταπληκτικούς συνδυασμούς που τα κάνουν να αξίζουν τη φήμη τους. 


Acadia, Σικάγο 


Το «BK» είναι το burger με διπλό μπιφτέκι που σερβίρει το εστιατόριο Acadia στο Σικάγο και δεν είναι άλλο από την fine dining έκδοση του Whopper των Burger King’s. Πρόκειται για μία από τις διάσημες δημιουργίες του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Ράιαν Μακ Κάσκι. Τα μπιφτέκια προσκολλούνται μεταξύ τους κρέμα από τυρί γκούντα, πίκλες βουτύρου και σπιτικό μπέικον και μία μυστική σος. Το ψωμάκι είναι ένα λεπτό, περισσότερο διακοσμητικό, μπριός. 

Τιμή: 16 ευρώ 


Ai Fiori, Νέα Υόρκη


Ο Μάικλ Γουάιτ, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ai Fiori στη Νέα Υόρκη σερβίρει το μεσημέρι το burger White Label. Μία φέτα λευκού αμερικανικού τυριού σκεπάζει το 235 γραμμαρίων τετράγωνο μπιφτέκι. Πάνω από το τυρί υπάρχει ταγανή μαρμελάδα μπέικο, αγγουράκι τουρσί και μαρούλι. Συνοδεύεται από κροκέτες πουρέ πατάτας μέσα σε τραγανό σου. 

Τιμή: 18 ευρώ 



Andre's Restaurant & Lounge, Λας Βέγκας


Ο σελέμπριτι σεφ André Rochat ετοιμάζει τα πιο νόστιμα μίνι burgers του Λας Βέγκας, ίσως και ολόκληρης της Αμερικής. Δημιουργημένα από 100% μοσχαρίσιο κρέας, με καραμελωμένο κρεμμύδι και ροκφόρ μέσα σε ψωμάκια μπριός. Με ένα δολάρια σερβίρει και μία μερίδα τηγανιτές πατάτες.

Τιμή: 12 δολάρια 



Blackbird, Σικάγο 


Ο Πόλ Κάχαν, σεφ του Blackbird στο Σικάγο έχει λάβει πολλές υψηλές διακρίσεις για τα πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Μεταξύ τους βρίσκεται και το burger ψητής στηθοπλευράς με ψωμάκι από πατάτα. Στα συστατικά του θα βρείτε επίσης άνηθο, τραγανά κρεμμύδια, λίγη μουστάρδα και φυσικά αμερικανικό τυρί. 

Τιμή: 15 ευρώ


Longman & Eagle, Σικάγο 


Το Longman & Eagle στο Σικάγο σερβίρει ένα εξαιρετικά ζουμερό burger, για το οποίο είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Ντραμπ ότι είναι το καλύτερο που έχει δοκιμάσει ποτέ. Τόσο απλό όσο και γευστικό, περιλαμβάνει μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, ώριμο τσένταρ, τραγανό μπέικον και ψωμάκι με σουσάμι. 

Τιμή: 16 ευρώ



Minetta Tavern, Νέα Υόρκη 


Ο σεφ Μπιλ Μπρασίλ δημιούργησε ένα burger από σιτεμένο κρέας με καραμελομένα κρεμμύδια, ντομάτα, αγγουράκι τουρσί και ελάχιστο μαρούλι. Συνοδεύεται από τραγανές τηγανιτές πατάτες. Η γεύση της απλότητας, σχολιάζουν οι θαμώνες. 

Τιμή: 27 ευρώ


The NoMad, Νέα Υόρκη 


Αν θέλετε να αποφύγετε το κόκκινο κρέας, η καλύτερη επιλογή είναι το εστιατόριο του ξενοδοχείο The NoMad στη Νέα Υόρκη. Περίπου 350 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου μέσα σε ψωμάκι μπριός, μαγιονέζα μαύρης τρούφας, και φουά γκρά με τουρσί, συνθέτουν ένα μοναδικό αριστούργημα γεύσης. 

Τιμή: 17 ευρώ


The Spotted Pig, Νέα Υόρκη


Ο σεφ και συνιδιοκτήτης του The Spotted Pig ψήνει μόνο για μερικά δευτερόλεπτα και σε εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία το μοσχαρίσιο μπιφτέκι του, το οποίο μάλιστα πήρε τον τίτλο του καλύτερου burger στις ΗΠΑ από το περιοδικό Food & Wine. To μπιφτέκι ζυγίζει 250 γραμμάρια και αποτελείτε από τρεις διαφορετικές μοσχαρίσιες κοπές, στηθοπλευρά, μάγουλα και γλώσσα. Περιέχει μόνο τυρί ροκφόρ, ψωμάκι μπριός και συνοδεύεται από τηγανιτό κορδόνι πατάτας. 

Τιμή: 22 ευρώ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs