Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Χασάν Νασράλα: «O Ντ.τ Τραμπ θα απογοητευθεί από το αποτέλεσμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν»


Ο επικεφαλής του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ προειδοποίησε χθες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ...
Ντόναλντ Τραμπ θα απογοητευθεί από το αποτέλεσμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν.
Σύμφωνα με τον Χασάν Νασράλα, οι διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών στο Ιράν δεν έχουν πολιτικά κίνητρα, όπως οι μαζικές κινητοποιήσεις του 2009, και αναμένεται να τερματιστούν σύντομα.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στο Ιράν και το θέμα αντιμετωπίζεται σοβαρά (…) Ο όγκος των διαδηλώσεων δεν είναι μεγάλος», επεσήμανε ο Νασράλα σε συνέντευξη στο φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο al Mayadeen.

«Αυτό που συμβαίνει στο Ιράν βρίσκεται υπό έλεγχο και δεν συγκρίνεται με αυτό συνέβη το 2009 (…) Το πρόβλημα στο Ιράν τώρα δεν είναι πολιτικό όπως το 2009», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι τα κίνητρα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων είναι οικονομικά εξαιτίας της κατάρρευσης κάποιων τραπεζών και της χρεοκοπίας εταιρειών.

Την απογοήτευση του ιρανικού λαού εκμεταλλεύονται τώρα εξωτερικές δυνάμεις, κατήγγειλε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ. «Η Αμερική, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία έχουν εμπλακεί στην κρίση στο Ιράν», τόνισε.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι «ο Τραμπ θα απογοητευθεί, όπως και οι Ισραηλινοί και οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι που ελπίζουν σε πιο μαζικές διαδηλώσεις οι οποίες θα προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης και χάος στο Ιράν».

Ο Νασράλα εκτίμησε μάλιστα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος η Τεχεράνη να «αλλάξει εξωτερική πολιτική» και να πάψει να στηρίζει «τα κινήματα αντίστασης» στην περιοχή.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs