Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

WiFi για τους επιβάτες θα έχουν 2.030 λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ στην Αθήνα - Άγνωστος ο χρόνος ολοκλήρωσης


Δίκτυο ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fi) πρόκειται να εγκατασταθεί σε 2.030 οχήματα (λεωφορεία, τρόλει και τράμ) ...
του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), 
προκειμένου το επιβατικό κοινό να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τις μετακινήσεις του. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα (μέσω tweet) ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης χωρίς να διευκρινίσει τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης.

Το έργο θα κοστίσει 900 χιλ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014 -2020». Στόχος της Δράσης είναι η προώθηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών και η αναβάθμιση των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών.

Τη δράση έχουν αναλάβει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ για το 2015, η επιβατική κίνηση σε λεωφορεία και τρόλει έφτασε στις 352.116.000 μετακινήσεις και ο μέσος όρος παραμονή στο όχημα ήταν 20 λεπτά. Αντίστοιχα για το τράμ η επιβατική κίνηση ανήλθε για την ίδια περίοδο στις 14.482.000 μετακινήσεις.