Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Θεοδωράκης: Οι Χρυσαυγίτες αγαπούν την πατρίδα αλλά με τρόπο εριστικό - «Οι Πυρήνες απειλούσαν να με σκοτώσουν, τους είπα ότι ανοίγω το παράθυρο για ευκολία»


Η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου για το Σκοπιανό στο Σύνταγμα ...
συζητήθηκε σχεδόν όσο και το ίδιο το συλλαλητήριο. 
Ο ίδιος μιλώντας στο STAR έδωσε κάποιες απαντήσεις σε όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες.

Μεταξύ άλλων, ο μουσικοσυνθέτης σχολίασε και τις απειλές που έχει δεχτεί από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αλλά και «την εριστική αγάπη των Χρυσαυγιτών για την πατρίδα».

Συγκεκριμένα, ο Μίκης Θεοδωράκης σημείωσε: «Και μια άλλη φορά που οι Πυρήνες ήθελαν να με σκοτώσουν, βλέπεις εκείνο το παράθυρο εκεί; Τους είπα: "ανοίγω το παράθυρο για ευκολία", παρότι ήταν χειμώνας και θα πάθαινα γρίπη. "Πηγαίνετε στο ένα μέτρο για να με σκοτώσετε". Είναι δειλοί αυτοί όλοι, όλη αυτή η γενιά δεν είναι όπως ήμασταν εμείς. Πονάγαμε πολύ την πατρίδα μας και σκοτωνόμασταν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη Χρυσή Αυγή μετά το πλήθος αντιδράσεων που έφερε το σχόλιό του στην ομιλία του ότι «περιφρονώ και μάχομαι το φασισμό σε όλες του τις μορφές και προπαντός στην απατηλή μορφή του την αριστερόστροφη», λέγοντας: «Θα μου πείτε γιατί όχι τη Χρυσή Αυγή που αγαπούν την πατρίδα; Ναι την αγαπούν την πατρίδα αλλά με έναν τρόπο εριστικό. Λένε "Είναι η πατρίδα και όλοι οι άλλοι είναι…". Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου γιατί αγαπάω όλες τις πατρίδες του κόσμου».

Τέλος ο Μίκης Θεοδωράκης σχολίασε και τα δικά του πεπραγμένα ως υπουργός επί Νέας Δημοκρατίας και τον όρο «Μακεδονία»: «Ο ελληνικός λαός είναι πιο υπεύθυνος από όλες τις κυβερνήσεις. Εγώ ως βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας επέβαλα τον όρο "Mακεδονία" κι έγινε μετά δεκτό και από το συμβούλιο των αρχηγών. Πώς να δεχτούν αυτοί πως ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης; Δεν καταλαβαίνουν όταν εμείς παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ ήμασταν υπερπατριώτες» καταλήγει ο μουσικοσυνθέτης.

Google+ Followers