Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Αντιδράσεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό των Σκοπίων μετά την συνέντευξη Ν.Κοτζιά


Αντιπαράθεση στο πολιτικό σκηνικό των Σκοπίων προκάλεσε συνέντευξη του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, που ...
μιλώντας στο Euronews, κάλεσε την ηγεσία των Σκοπίων να δηλώσει ποιος θα είναι ο προσδιορισμός στη σύνθετη ονομασία και να προετοιμάσει την κοινή γνώμη γι' αυτό.
«Η κοινή γνώμη της χώρας είναι πλήρως ενημερωμένη, η λύση (για το θέμα του ονόματος) είναι εφικτή και για αυτόν τον σκοπό βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγματευτική διαδικασία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση των Σκοπίων. Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι στη συνάντηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός αποδεσμεύτηκαν οι διαδικασίες που οδηγούν σε αξιοπρεπή λύση των ανοιχτών ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

«Για την καλή βούληση που εκδηλώνουν οι δύο πλευρές, η κοινή γνώμη ενημερώθηκε πλήρως» σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Για κάθε επόμενο σημαντικό βήμα προόδου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η κοινή γνώμη θα ενημερωθεί εκ νέου πλήρως», προστίθεται.

Αν και δεν διευκρινίζεται ο σκοπός της ανακοίνωσης, τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σχολίασαν ότι αφορά στις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά.

Για απόκρυψη όσων συζητήθηκαν στο Νταβός μιλά η αντιπολίτευση

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, του Χρίστιαν Μίτσκοσκι. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για «πλήρη σιωπή» και για απόκρυψη των όσων συμφώνησε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός.

«Τι συμφώνησε ο Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα; Γιατί οι ελληνικές Αρχές επιμένουν να μην υπερβαίνεται το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας; Τι κρύβεται από τη "μακεδονική" κοινή γνώμη; Στη χώρα κυριαρχεί πλήρης σιωπή γι' αυτές τις ερωτήσεις που τίθενται ολοένα και πιο ηχηρά. Η κυβέρνηση αποφεύγει τις απαντήσεις και καθημερινά γίνεται προσπάθεια για αντιπερισπασμό με διάφορα θέματα» αναφέρει η ανακοίνωση του VMRO-DPMNE.

Google+ Followers