Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Χίος: «Καμπάνα» σε καθηγητή που έπαιζε σε… διπλό ταμπλό


Τι σχέση μπορούν να έχουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο του Ντουμπάι, το Χαλκειός και η υψηλή τεχνολογία; ...



Κι, όμως, έχουν, σύμφωνα με όσα εκτυλίχθηκαν στο μονομελές πρωτοδικείο Χίου την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018, όπου κατηγορούμενος ήταν αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος μηχανικών οικονομίας και διοίκησης (ΤΜΟΔ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο αναπληρωτής καθηγητής, που υπηρετεί από διάφορες θέσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου από το 1993, ήταν κατηγορούμενος για πλαστογραφία μετά χρήσεως και τελικά καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 14 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε φυλάκιση 18 μηνών.


Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή:

Ο συγκεκριμένος, όντας στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διαπιστώθηκε ότι ταυτόχρονα ήταν καθηγητής και στο Πανεπιστήμιο του Ντουμπάι, χωρίς άδεια του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το «διπλό ταμπλώ» αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν κατά τον έλεγχο που έκαναν καθηγητές του ΤΜΟΔ για την εξεύρεση αξιολογητών καθηγητών από διεθνείς λίστες, έπεσαν πάνω στο όνομά του ως μόνιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Ντουμπάι.

Εζητήθησαν οι αναγκαίες εξηγήσεις και ο αναπληρωτής σήμερα (επίκουρος τότε) καθηγητής προσεκόμισε μια βεβαίωση ότι δεν ανήκε στο μόνιμο προσωπικό του Πανεπιστημίου του Ντουμπάι, αλλά έχει μαζί τους μια ερευνητική συνεργασία, μέσω μιάς εταιρείας υψηλής τεχνολογίας, που εδρεύει στο Χαλκειός της Χίου, της Aegean Technology!

Ακολούθησαν έρευνες πολλαπλές και απεδείχθη ότι το εν λόγω έγγραφο ήταν πλαστογραφημένο και ουδέποτε είχε χορηγηθεί από το Πανεπιστήμιο του Ντουμπάι.

Τα υπόλοιπα τα είπαμε στην αρχή, 14 μήνες φυλάκιση, η οποία παρά την τριετή αναστολή, δεν παύει να έχει την ηθική απαξία για ένα μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Πηγή: astraparis.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs