Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Λουκέτο σε γηροκομείο... κολαστήριο στην Αγ. Παρασκευή (pics)


Σφραγίστηκε από την Περιφέρεια Αττικής ένα παράνομο γηροκομείο στην Αγία Παρασκευή, στο οποίο ...
διαβιούσαν 14 γέροντες κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες.




Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο προφίλ του στο facebook, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος «δόθηκε τέλος στο, χωρίς υπερβολή, μαρτύριο 14 ανθρώπων από έναν ιδιώτη που εκμεταλλευόταν συστηματικά την αδυναμία ή την αδιαφορία των συγγενών τους».

Παρά τα πρόστιμα από την Περιφέρεια Αττικής (άνω των 150.000 ευρώ) αλλά και παρά την παραπομπή της υπόθεσης στον εισαγγελέα, η παράνομη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων με τίτλο «Η Τρίτη Ηλικία» λειτουργούσε μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια του ιδιοκτήτη του ακινήτου να επιδώσει έξωση στον ιδιοκτήτη της μονάδας και αφού οι υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου τομέα Αθηνών διαπίστωσαν για άλλη μία φορά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα αυτεπάγγελτα δίωξη στον ιδιοκτήτη της μονάδας για έκθεση ηλικιωμένων σε κίνδυνο.

Ο ιδιοκτήτης της μονάδας εξαφανίστηκε, παίρνοντας μαζί του όλο το αρχείο εγγράφων και εγκαταλείποντας μόνους τους νοσηλευόμενους.

Λόγω δε της έλλειψης στοιχείων ήταν αδύνατον να ειδοποιηθούν συγγενείς των ατόμων για να τους παραλάβουν ενώ και η ταυτοποίηση των ατόμων έγινε αρχικά κατά δήλωση και μετά από έρευνα των κοινωνικών λειτουργών της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμέρο, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επικοινώνησε με την αναπληρώτρια Υπουργό κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και όλοι οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε δημόσια θεραπευτήρια, νοσοκομεία και το Γηροκομείο Αθηνών.

Ο χώρος σφραγίστηκε και παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες του ακινήτου με την υποχρέωση της απολύμανσης του χώρου.

Οι φωτογραφίες είναι από το facebook του κ. Γιώργου Καραμέρου







Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs