Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

«Φρούριο» η Βουλή: X-ray και πρόγραμμα εκπαίδευσης αστυνομικών


Το «πράσινο φως» για τη μετεκπαίδευση 68 ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούν στην...
υπηρεσία ασφαλείας της Βουλής, 




άναψαν με κοινή απόφαση -που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ- οι Νίκος Βούτσης και Νίκος Τόσκας.

Πρόκειται για πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης σε μία σειρά αντικειμένων: αυτοάμυνα, αυτοπροστασία, οπλοτεχνική, σκοποβολή, προστασία επισήμων και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών. Ο πρόεδρος της Βουλής και ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχουν υπογράψει ήδη τις σχετικές αποφάσεις.

Παράλληλα, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου θα τεθούν σε λειτουργία οι έξι σαρωτές ακτινοσκοπικού ελέγχου, τελευταίας τεχνολογίας, που έχουν τοποθετηθεί στις δύο εισόδους της Βουλής. Εκεί θα σκανάρονται οι χειραποσκευές των επισκεπτών, δέματα και φάκελοι αλληλογραφίας. Πρόκειται για μηχανήματα τύπου X-ray τελευταίας γενιάς, τα οποία θα παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι με την περίπτωση του παγιδευμένου φακέλου στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου, διαπιστώθηκε πως υπήρχε κενό ασφαλείας.

Τις ημέρες αυτές γίνεται εκπαίδευση των χειριστών των νέων μηχανημάτων, τα οποία θα ανιχνεύουν άμεσα μεταλλικές συσκευές, εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπλα και γενικότερα κάθε ύποπτου αντικειμένου που δεν πρέπει να μπει στο κτίριο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο