Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Η αιτία θανάτου για τον 17χρονο Αλέξη που είχε εξαφανιστεί στη Θεσσαλονίκη - Τα δύο μικρότερα αδέρφια του φιλοξενούνται σε ίδρυμα της πόλης


Νεκρός στην αυλή του νοσοκομείου Παπανικολάου βρέθηκε ο 17χρονος Αλέξανδρος, ο οποίος ...
είχε εξαφανιστεί από την Πυλαία Θεσσαλονίκης πριν από αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ανακοπή καρδιάς φαίνεται πως έδειξε η νεκροτομή, που ολοκληρώθηκε από την ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Ο 17χρονος Αλέξανδρος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου με εισαγγελική εντολή, όπου είχε μεταφερθεί στις 21 Φεβρουαρίου από το κέντρο φιλοξενίας του ΑΧΕΠΑ.

Ο 17χρονος είχε άλλα τρία αδέρφια. Τα δύο μικρότερα αδέρφια του φιλοξενούνται σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξανδρος φαίνεται πως είχε διαγνωστεί με μία σπάνια ασθένεια.

Η ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα, προσδιόρισε τον χρόνο θανάτου μεταξύ δώδεκα ωρών και δύο ημερών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε: «Θα ήθελα να αναφερθώ στη μνήμη αυτού του παιδιού, στη ταλαιπωρία που τράβηξε όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τα αδέλφια του που είναι πεταμένα σε κάποιο ίδρυμα. Όταν εξαφανίστηκε από την ψυχιατρική κλινική όπου νοσηλευόταν, κανένας δεν ενημέρωσε το Χαμόγελο του Παιδιού. Μας πήρε τηλέφωνο μετά από τέσσερις ημέρες μια φίλη της αδελφής του. Τότε ζητήσαμε από το αστυνομικό τμήμα να κάνει την ανάλογη ενημέρωση στον εισαγγελέα. Δεν έγινε καμία κίνηση και χρειάστηκε να πάρω εγώ προσωπικά τον Εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος έδωσε την εντολή για να εκδοθεί το Ambert Alert».