Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Μάνος Δερτούζος:"Η ασέλγεια στον Αρχαιολογικό χώρο της Κυνοσούρας συνεχίζεται - ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά"


Σήμερα το πρωί στις 10.15 με ενημέρωσε ο Δημοσιογράφος Τάκης Μαυρέας, τον οποίον ...
δημόσια ευχαριστώ, ότι έβλεπε από το σπίτι του στο Πέραμα, πλοίο το οποίο έδενε στην Κυνόσουρα. 




Άμεσα επιβεβαιώσαμε την πρόσδεση του πλοίου το οποίο παράνομα βρισκόταν στον χώρο και σε επικοινωνία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά μας επιβεβαίωσαν ότι την άδεια την έδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Καταγγέλλω το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ως απαράδεκτη την στάση του όπου δίνει άδειες σε πλοία τα οποία έρχονται στον Ιερό χώρο της Κυνόσουρας και κάνουν επισκευές. Η ασέλγεια του Ιερού χώρου πρέπει να σταματήσει.


Σας παραθέτω το έγγραφο που εστάλη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά:


Προς

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά Σαλαμίνα 10/3/2018

Κοιν: Υπουργό Πολιτισμού

Κύριε Λιμενάρχα

Σήμερα το πρωϊ και ώρα 10.15 στο βόρειο τμήμα της Κοινόσουρα Σαλαμίνας προσέδεσε (πριμάτσα) το πλοίο SEA LADY με την βοήθεια δύο ρυμουλκών και πιλότου.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας την οποία είχα με την Αξιωματικό Φυλακής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μου επιβεβαίωσε ότι την άδεια μεθόρμισης του πλοίου έδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Απορούμε πως είναι δυνατόν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά να αγνοεί ότι η Κοινόσουρα είναι Αρχαιολογικός χώρος Ζώνη Α Απολύτου προστασίας .

“Στους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους απαγορεύεται η αλιεία, η αγκυροβολία, η υποβρύχια δραστηριότητα, εκτός εάν έχει χορηγηθεί άδεια του Υπουργού Πολιτισμού”. Ν.3028/2002 αρθ.15 παρ. 1

Συγχρόνως με την Σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ Ν.4404/16 ρητά απαγορεύεται οποιαδήποτε Λιμενική δραστηριότητα συμπεριλαμβανομένης της πρόσδεσης πλοίων σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτογραμμή.

Κύριε Λιμενάρχα

Σας καλούμε να σεβαστείτε την νομοθεσία στον Αρχαιολογικό χώρο ο οποίος κατ επανάληψη βιάζεται με την πρόσδεση και τις επισκευές πλοίων.

Σας καλούμε επίσης να διατάξετε άμεσα την απομάκρυνση του πλοίου SEA LADY από το συγκεκριμένο σημείο το οποίο παράνομα έχει προσδέσει.


Για την Επιτροπή Διάσωσης των Αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας

Μάνος Δερτούζος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σαλαμίνας

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs