Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών με καρότο και πικρή σοκολάτα


Υλικά

5 lime 

3 λεμόνια βιολογικά ...
............................


15 μανταρίνια βιολογικά 

250 γραμμάρια καρότο

1500 γραμμάρια ζάχαρη κοινή κρυσταλλική

2 ξυλάκια κανέλα

1 αστεροειδή γλυκάνισο 

3 καρφάκια γαρύφαλλο 

2 κουταλιές της σούπας μέλι θυμαρίσιο

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

100 γραμμάρια κουβερτούρα bitter


Εκτέλεση

Παίρνετε 5 lime , 3 λεμόνια βιολογικά και 15 μανταρίνια, επίσης, βιολογικά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε όλο το βράδυ μέσα στο νερό. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε περίπου 1 ώρα και φροντίζουμε το νερό να τα καλύπτει σε όλη τη διάρκεια του βρασμού. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Τα κόβουμε σε κομμάτια αφαιρώντας τα κουκούτσια που τυχόν έχουνε και τα αλέθουμε καλά στο μούλτι. Ζυγίζουμε 1250 γραμμάρια από την πούλπα των φρούτων και τη ρίχνουμε σε μια καθαρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τριμμένο καρότο στον τρίφτη 250 γραμμάρια. Βάζουμε 1500 γραμμάρια ζάχαρη κοινή κρυσταλλική και ξεκινάμε να βράζουμε. Αν υπάρχει αφρός τον αφαιρούμε πάντα με προσοχή.
 

Προσθέτουμε τα μυρωδικά δηλαδή 2 ξυλάκια κανέλα, 1 αστεροειδή γλυκάνισο, 3 καρφάκια γαρύφαλλο και 2 κουταλιές της σούπας μέλι θυμαρίσιο. Στο τέλος θα προσθέσουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι, αν θέλουμε.

Εν τω μεταξύ βάζουμε στο ψυγείο χοντροκομμένη κουβερτούρα bitter περίπου 100 γραμμάρια την όποια θα προσθέσουμε αφού βγάλουμε την μαρμελάδα από τη φωτιά. Έτοιμη!
Πηγή: tasty-day

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs