Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Έλληνες στρατιωτικοί: Έστειλαν ειδικές δυνάμεις να τους αιχμαλωτίσουν - Ανατροπή στα σενάρια για τη σύλληψη του λοχία και του ανθυπολοχαγού


Δεν “βγαίνει” το σενάριο που έχει στηθεί στην υπόθεση της αιχμαλωσίας των δυο Ελλήνων. ...
Έχοντας περάσει από τη θέση του Σωματάρχη στην περιοχή του Έβρου ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης 




γνωρίζει καλά ότι σε καμία περίπτωση ακόμη και αν οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν περάσει για κάποια μέτρα τα σύνορα δεν θα μπορούσαν να πέσουν αιχμάλωτοι στα χέρια των Τούρκων από ένα περίπολο της τάξης των 2 ή και των 3 ανδρών. Η εκτίμηση του στρατηγού είναι πως η Άγκυρα είχε στήσει με ειδικές δυνάμεις ένα σκηνικό για να αιχμαλωτίσει Έλληνες.

Η εμπειρία του Μανούσου Παραγιουδάκη λέει ότι εκείνοι που αιχμαλώτισαν τον ανθυπολοχαγό και τον λοχία δεν ήταν κάποιοι απλοί στρατιώτες και σε καμία περίπτωση δεν ήταν η τουρκική περίπολος αντίστοιχη της ελληνικής.

Με άλλα λόγια ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ λέει ότι οι δυο Έλληνες έπεσαν πάνω σε ειδικά εκπαιδευμένη δύναμη η οποία είχε ειδικές εντολές και ανάλογη εκπαίδευση για να τους αιχμαλωτίσει.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο κ. Παραγιουδάκης, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχύσει και το σενάριο της κατά 253 μέτρα παραβίασης των συνόρων από έναν ανθυπολοχαγό και έναν λοχία που έκαναν μια περιπολία ρουτίνας.

Έμπειροι στρατιωτικοί από την πρώτη στιγμή δεν μπορούν να διανοηθούν πως δυο στρατιωτικοί έχασαν τελείως των προσανατολισμό τους και βρέθηκαν στο τουρκικό έδαφος. Από την πρώτη στιγμή κάποιοι μιλούν για ακόμη μια επιθετική ενέργεια των Τούρκων και αυτή τη φορά ο Μανούσος Παραγιουδάκης αναφέρεται ξεκάθαρα σε επιθετική ενέργεια από ειδική μονάδα με στόχο την σύλληψη Ελλήνων ενστόλων.

Κάποιοι με νόημα επισημαίνουν και μια λεπτομέρεια στην πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΣ η οποία δεν έχει ανακληθεί και άρα παρά τα όσα από εκεί και ύστερα ακούστηκαν ακόμη και από τον υπουργό Άμυνας παραμένει σε ισχύ.

Η λεπτομέρεια σε αυτή την ανακοίνωση βρίσκεται στην φράση: “φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος”.

Το ΓΕΣ, καθώς δεν υπάρχει επίσημη κατάθεση από τους δυο Έλληνες, παρά μόνο όσα διέρρευσαν από την τουρκική πλευρά, κρατάει μικρό καλάθι σε ό,τι αφορά στο εάν πέρασαν τα σύνορα τα δυο στελέχη του Ε.Σ. Και κατά πολλούς αυτό το “φέρεται” που βάζει στην ανακοίνωσή του ενισχύει το σενάριο που λέει ότι ίσως έχει συμβεί κάτι άλλο.

Άλλωστε είναι σαφές ότι και οι γονείς τους έχουν λάβει εντολές να μην αναφέρονται καν στο περιστατικό…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs