Τρίτη 24 Απριλίου 2018

15 Αλκαλικές Τροφές Για Την Πρόληψη Της Παχυσαρκίας, Της Καρδιακής Νόσου Και Του Καρκίνου


Γνωρίζατε ότι υπάρχουν τρόφιμα που περιέχουν τόσο λίγες θερμίδες ώστε να μπορείτε να τις τρώτε όσο θέλετε και να μην κερδίζετε βάρος; ...



Επιπλέον, αυτές οι σούπερ τροφές είναι άφθονες σε θρεπτικά συστατικά και ίνες που θα σας κάνουν να νιώσετε γεμάτοι χωρίς να αυξήσετε το βάρος σας. Αν προσπαθείτε να καταναλώνετε πιο υγιεινές τροφές, τότε αυτός ο κατάλογος είναι σίγουρα κάτι που θα πρέπει να εφαρμόσετε στην καθημερινή διατροφή σας.


1. Σαλάτα

Ένα φύλλο μαρουλιού περιέχει μόνο 3 θερμίδες, που το καθιστούν την τέλεια τροφή για ένα σνακ.


2. Μούρα

Τα cranberries είναι άφθονα σε βιταμίνη C. Οι φράουλες από την άλλη πλευρά είναι εξαιρετικές για την καρδιά και την πέψη. Αυτές οι τροφές λειτουργούν ως φυσικά διουρητικά και είναι εξαιρετικές επιλογές κατά του οιδήματος.


3. Αυγά

Τα αυγά είναι άφθονα σε πρωτεΐνες, μπορείτε να τα καταναλώνετε όσο θέλετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είναι βραστά και όχι τηγανιτά.


4. Λάχανο, Μπρόκολο, Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι, το μπρόκολο και το λάχανο είναι χαμηλά σε θερμίδες. Θα πρέπει να τα καταναλώνετε αρκετές φορές την εβδομάδα επειδή μπορούν να παρεμποδίσουν τα επίπεδα ιωδίου.


5. Ανανάς

Ο ανανάς περιέχει υψηλά επίπεδα βρωμελίνης, η οποία προάγει τη διαδικασία καύσης λίπους. Έτσι αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, ο ανανάς είναι μια σπουδαία επιλογή για να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.


6. Δαμάσκηνα και Μήλα

Περιέχονται μόνο 50 θερμίδες σε κάθε 100 γραμμάρια μήλου και μόνο 45 θερμίδες σε κάθε 100 γραμμάρια δαμάσκηνων. Τα δαμάσκηνα είναι εξαιρετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα, λόγω των υψηλών επιπέδων καλίου και βιταμίνης C.


7. Παντζάρια

Ένα παντζάρι κανονικού μεγέθους περιέχει περίπου 40 θερμίδες. Βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, προωθούν τη διαδικασία καύσης λίπους και δυναμώνουν τους μύες.


8. Κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια μπορούν να ρυθμίσουν την αναλογία νερού-αλατιού στο σώμα σας και να προάγουν την εντερική υγεία. Σε μια μέση μερίδα υπάρχουν μόνο 42 θερμίδες.


9. Γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια και μανταρίνια

Υπάρχουν πολλά φρούτα που δεν είναι πολύ καλά για κατανάλωση σε μεγαλύτερες ποσότητες, ωστόσο αυτοί οι καρποί δεν βρίσκονται στη λίστα αυτή. Αυτά τα φρούτα περιέχουν φλαβονοειδή, φυτικές ίνες και βιταμίνη C, γι’αυτό και βελτιώνουν τη λειτουργία του ήπατος, την πέψη και προάγουν τον κορεσμό.


10. Αγγούρια

Τα αγγούρια περιέχουν κυρίως νερό, πάνω από 90%. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κρατήσετε τον εαυτό σας ενυδατωμένο.


11. Μελιτζάνες

Μια μερίδα περιέχει μόνο 24 θερμίδες.


12. Πεπόνι

Η τιμή pH του πεπονιού είναι περίπου 8,5 – γεγονός που το καθιστά την τέλεια αλκαλική τροφή. Μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις τοξίνες και να ενυδατώσετε το σώμα σας.


13. Μπανάνες

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τα επιπλέον κιλά, θα πρέπει να αρχίσετε να καταναλώνετε μπανάνες. Είναι εξαιρετικές για την προστασία της καρδιάς, εξισορροπώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βελτιώνοντας την πέψη.


14. Ποπ Κορν

Όταν παρασκευάζονται χωρίς βούτυρο ή ζάχαρη, μια κανονική μερίδα ποπ κορν περιέχει περίπου 31 θερμίδες.


15. Σέλινο

Περιέχει 95% νερό και οι διουρητικές επιδράσεις που περιέχει, το καθιστούν το τέλειο τρόφιμο για να χάσετε βάρος.

Όταν προσθέσετε ορισμένα από αυτά τα τρόφιμα στην καθημερινή διατροφή σας, πολύ σύντομα θα αισθανθείτε τα θετικά αποτελέσματα που μπορούν να σας προσφέρουν.

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs