Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Ρέθυμνο: Βούρκωσαν μέχρι και οι δικαστές για τον θάνατο του μικρού Διονύση


Ο μικρός Διονύσης πέθανε σε ηλικία μόλις 3 ετών, σε μια τραγωδία που πάγωσε το Ρέθυμνο. ...
Ράγισαν και τα έδρανα
στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου στη συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης του θανάτου του μικρού Διονύση σε ηλικία 3 ετών, τον Μάιο του 2014 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Κατά την απολογία της τέταρτης κατηγορούμενης παιδιάτρου, που περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές πριν φύγει από τη ζωή το αγγελούδι, βούρκωσαν οι δικαστές της έδρας και το ακροατήριο στο άκουσμα όσων συνέβησαν.

Είναι η πολλοστή φορά που συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης, όμως σήμερα Παρασκευή, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, αφού αγορεύσουν οι 4 συνήγοροι υπεράσπισης των ισάριθμων κατηγορούμενων παιδιάτρων, όπως και ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής.

Οι καταθέσεις κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις ήταν εξαντλητικές και εις βάθος σε ό,τι αφορά την ιατρική και παιδιατρική επιστήμη, έτσι και χθες πριν τις απολογίες των 4 κατηγορουμένων παιδιάτρων. Αρκετές φορές η μητέρα του Διονύση βγήκε εκτός αίθουσας από την ένταση και τη συναισθηματική φόρτιση, ενώ ο πατέρας του, αναφωνούσε κατά περιόδους ότι ακούγονταν ψεύδη.

Οι 4 παιδίατροι στις απολογίες τους ανέφεραν όλα όσα έπραξαν τις τελευταίες μέρες και ώρες πριν φύγει από τη ζωή ο μικρός Διονύσης, τονίζοντας ότι και τώρα δε θα έπρατταν κάτι το διαφορετικό, βάσει των στοιχείων που είχαν, όπως και ότι έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους.

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο τριμελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.