Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Απόβαση τουριστών στην Κέρκυρα, παρά τα σκουπίδια -Ετοιμάζονται για ξέφρενο πάρτι


Σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση στον περιφερειακό δρόμο της Λευκίμμης, όπου ...
βρίσκεται για τέταρτη συνεχή μέρα δύναμη των ΜΑΤ οι τουρίστες 
-κυρίως Βρετανοί- έχουν «πνίξει» το χωριό Κάβος, αδιαφορώντας πλήρως για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

Τα ΜΑΤ βρίσκονται στο νησί προκειμένου να αποτρέψουν επεισόδια από τους κατοίκους που αντιδρούν στην εναπόθεση των δεματοποιημένων απορριμμάτων, στον ΧΥΤΥ της νότιας Κέρκυρας.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που στη διασταύρωση της Λευκίμμης αναζητούν πληροφορίες από τους άνδρες των ΜΑΤ για το πώς θα φτάσουν στον Κάβο. Ήδη, στο τουριστικό χωριό της νότιας Κέρκυρας έχουν κάνει «απόβαση» το τελευταίο τριήμερο, περισσότεροι από 2.000 Βρετανοί τουρίστες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του «island Break Out» πάρτι.

Ο κεντρικός δρόμος του Κάβου είναι πλέον δύσκολα προσπελάσιμος, ακόμη και από πεζούς, καθώς δεκάδες παρέες τουριστών ετοιμάζονται για το ξέφρενο event.

Το παρακάτω βίντεο γι ατο event μάς βάζει στο κλίμα


Τα ελάχιστα καταλύματα του Κάβου έχουν πληρότητα 100%, καθώς το πρόσφατο «κύμα» τουριστών του χωριού προστέθηκε στην -έτσι κι αλλιώς- εντυπωσιακή τουριστική κίνησή του, ξεπερνώντας σε σύνολο τους 4.000 ξένους επισκέπτες.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι απογευματινές συγκεντρώσεις των κατοίκων της νότιας Κέρκυρας στην «επίμαχη» διάστρωσή του περιφερειακού, με το οξύμωρο σκηνικό, ΜΑΤ, κράνη, μάσκες οξυγόνου και γιαγιάδες με την καινούργια τους ποδιά, κυρίες με τα σκυλάκια τους, καλοντυμένες νεαρές, να ξαφνιάζει.


Από την περιοχή δεν λείπουν και οι... περίεργοι, που έρχονται για να δουν πρώτη φορά από κοντά άνδρες των ΜΑΤ και να αφηγηθούν τις δικές τους πιπεράτες ιστορίες. Είναι εκεί και νεαροί, που το αίμα τους «βράζει». Κρατούν τον καφέ στο χέρι, πάντα έχουν κάτι να πουν, να απειλήσουν, να φωνάξουν συνθήματα κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Και κάποιοι μηχανόβιοι εμφανίζονται για να κάνουν «κόντρες» στο μαρσάρισμα...

Κατά τα λοιπά, είναι σε εξέλιξη η δίκη των συλληφθέντων κατά την πρώτη μέρα των επεισοδίων στη Λευκίμμη, που βαρύνονται με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά των ανδρών των ΜΑΤ και αντίστασης κατά της Αρχής.

Από στιγμή σε στιγμή, θα οδηγηθούν στον ανακριτή Κέρκυρας άλλοι και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης με τις κατηγορίες, της κατοχής εκρηκτικών υλών, της αντίστασης επιβαρυντικής μορφής και στάσης, καθώς μετά τη λήξη ειρηνικής διαμαρτυρίας των κατοίκων, πέταξαν φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και μία 23χρονη, η οποία -σύμφωνα με τους κατοίκους- δεν είναι από την περιοχή.

Σε χθεσινοβραδινή συνέλευσή τους οι κάτοικοι της Λευκίμμης, ακύρωσαν το προγραμματισμένο για σήμερα συλλαλητήριο στην Κέρκυρα και υποσχέθηκαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους τις προσεχείς μέρες.

Τα ΜΑΤ βρίσκονται σε όλο το νησί, φωτογραφία: intimenews
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο