Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Αυτά είναι τα γκρουπ δυναμικότητας του Champions League - Τι θα συναντήσουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ


ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα πρέπει να προκριθούν εις βάρος των Βίντι και Μπενφίκα, αντίστοιχα, για ...
να βρεθούν στους ομίλους του Champions League. 




Εάν τα καταφέρουν, τότε ο «δικέφαλος» του Βορρά ταλαντεύεται ανάμεσα στο 3ο και 4ο γκρουπ δυναμικότητας, στην κλήρωση των ομίλων του Champions League που θα γίνει στις 30 Αυγούστου στο Μονακό (19:30), ενώ αυτός του Νότου θα είναι σίγουρα στο 4ο.

Η ισπανική εφημερίδα AS, που παρουσιάζει το παζλ του Champions League 2018-19, αναφέρει 22 από τις 26 ομάδες που έχουν προκριθεί, αυτόματα γνωρίζουν ήδη πού θα βρεθούν, το ίδιο και τρία από τα ζευγάρια των πλέι οφ, ανάμεσά τους και αυτό της ΑΕΚ με τη Βίντι.

Δύο από τις ομάδες που περιμένουν να μάθουν πού ξεκινούν, είναι η Λίβερπουλ (υποψήφια για 2ο και 3ο γκρουπ) και η Βαλένθια (υποψήφια για 3ο και 4o γκρουπ). Η παρουσία τους εξαρτάται από το τι συμβαίνει στις συναντήσεις του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα. Εάν οι Πορτογάλοι αποκλείσουν τους Θεσσαλονικείς, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα πάει στο 3ο γκρουπ και οι «νυχτερίδες» στο 4ο γκρουπ.

Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν, Λοκομοτίβ Μόσχας, Ατλέτικο Μαδρίτης και φυσικά η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, συγκροτούν το 1ο γκρουπ δυναμικότητας. Στο 2ο, σίγουρες είναι οι επτά (Ντόρτμουντ, Πόρτο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαχτάρ, Νάπολι, Τότεναμ, Ρόμα) και μία από τις Μπενφίκα ή Λίβερπουλ.

Στο 3ο γκρουπ είναι εξασφαλισμένη η παρουσία της Σάλκε, της Λυών, της Μονακό, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και του νικητή της αναμέτρησης Αγιαξ-Ντιναμό Κιέβου. Στις τρεις θέσεις που απομένουν, υποψήφιες είναι οι Λίβερπουλ, Σάλτσμπουργκ, Αϊντχόφεν, Βαλένθια, Βικτόρια Πλζεν και ΠΑΟΚ. Για να βρεθεί εκεί η Βαλένθια, χρειάζεται μία από τις Μπενφίκα, Σάλτσμπουργκ ή Αϊντχόφεν να μην προκριθεί.

Στο 4ο γκρουπ η Ιντερ παρουσιάζεται ως η μεγάλη απειλή. Η ιταλική ομάδα είναι σίγουρη, μαζί με Μπριζ, Γαλατασαράι, Χοφενχάιμ και τους νικητές των συναντήσεων Γιουνγκ Μπόις- Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Βίντι -AEK. Μπάτε Μπορίσοφ και Ερυθρός Αστέρας θα πάνε επίσης εκεί σε περίπτωση πρόκρισης. Αν όχι, Βαλένθια, Βικτόρια Πλζεν ή ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs