Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Αποζημίωση – μαμούθ ζητά από το Ιπποκράτειο η οικογένεια της 36χρονης μεσίτριας


Λίγους μήνες μετά την καταδίκη του 39χρονου αγγειοχειρούργου σε ισόβια κάθειρξη, η οικογένεια ...
της άτυχης μεσίτριας κατέθεσε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αγωγή 




κατά του νοσοκομείου και ζητά αποζημίωση ύψους 5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Star press.

Ο 39χρονος ήταν εκπαιδευόμενος στο “Ιπποκράτειο”, στους χώρους του οποίου εκτυλίχθηκαν όλα τον Απρίλιο του 2017.


Τι αναφέρει η αγωγή

Στην αγωγή, ο σύζυγος, τα παιδιά και η μητέρα της άτυχης μεσίτριας μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για πλημμελή φύλαξη των αναισθητικών φαρμάκων, στα οποία είχε πρόσβαση ο γιατρός και τα χρησιμοποίησε με αποτέλεσμα να οδηγήσει την 36χρονη στον θάνατο.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, ο ειδικευόμενος γιατρός μπορούσε να έχει πρόσβαση σε φάρμακα, όπως φαιντανύλη και προποφόλη, αναισθητικά που βρέθηκαν στο σώμα της άτυχης γυναίκας, και να τα χρησιμοποιεί χωρίς να γίνεται αντιληπτός.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας, η εσφαλμένη και αμελής καταγραφή των αναισθητικών φαρμάκων από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου είχε ως αποτέλεσμα τα όργανα του “Ιπποκράτειου” να μην μπορούν να αντιληφθούν εάν μειώθηκε η ποσότητα κάποιου φαρμάκου και ποιος το χρησιμοποίησε.

Μεταξύ άλλων στην αγωγή αναφέρεται ότι τα κλειδιά των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου δεν φυλάσσονται επαρκώς και όπως τονίζεται “συνέπεια αυτού ήταν ο ειδικευόμενος γιατρός να έχει πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους, στους οποίους κατάφερε να παρασύρει την άτυχη συγγενή μας, όπου με δόλο ενεργώντας επέφερε τον θάνατό της”.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs