Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

«Αδιόρθωτοι» οι Αυστριακοί: Μετρητά χρησιμοποιούν 8 στους 10 - Καμία προοπτική για αλλαγή


Για την συντριπτική πλειονότητα των συναλλαγών τους, σε ποσοστό 80%, οι Αυστριακοί εξακολουθούν και θα ...
εξακολουθήσουν και στο μέλλον να χρησιμοποιούν μετρητά, 
όπως διαπιστώνεται από μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Βιέννης, για λογαριασμό της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και του διεθνώς γνωστού "Νομισματοκοπείου Αυστρίας".

Αυτό ισχύει και για τις νεαρές ηλικίες, όπου το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν να συνεχίσουν και στο μέλλον να χρησιμοποιούν μετρητά για τις συναλλαγές τους, κυμαίνεται επίσης μεταξύ 70% και 80%, τόνισε κατά την παρουσίαση της έρευνας ο γενικός διευθυντής του "Νομισματοκοπείου Αυστρίας" Γκέρχαρντ Στάρζιχ.

Από την πλευρά του, ο Τόμας Στέλτσερ, ο κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της 'Ανω Αυστρίας -- στην πρωτεύουσα του οποίου, το Λιντς, έγινε η παρουσίαση της έρευνας - τόνισε την σημασία των μετρητών, κυρίως σε συνάρτηση με την σωστή εμπειρία των παιδιών στην διαχείριση των χρημάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι αναγκαίο, καθώς στην Αυστρία αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των χρεωμένων νοικοκυριών, ειδικότερα νεαρότερων ηλικιών, και αυτός είναι ο λόγος της ενημερωτικής εκστρατείας-πρωτοβουλίας που ξεκινά η ομόσπονδη κυβέρνηση στα σχολεία της 'Ανω Αυστρίας σε συνεργασία με το "Νομισματοκοπείο Αυστρίας".

Όπως επισήμανε ο κυβερνήτης της 'Ανω Αυστρίας, η αναγκαιότητα είναι μεγάλη, διότι χρήματα που κάποιος δεν τα έχει και τα δανείζεται (πιστωτικές κάρτες, κ.α.) ποτέ δεν είναι δικά του χρήματα - ακόμη και σε περιόδους χαμηλών επιτοκίων - και γι' αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό αυτό να γίνει κατανοητό από τις νεαρές ηλικίες και προς τούτο μεγάλη είναι η σημασία της χρησιμοποίησης μετρητών στις συναλλαγές.

Ήδη σε μία πρώτη αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί παναυστριακά πριν από δύο χρόνια, οι Αυστριακοί στη συντριπτική τους πλειονότητα, σε ποσοστό 69 %, δήλωναν σαφώς πως και στο μέλλον θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν κυρίως μετρητά για τις συναλλαγές τους.
ΑΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs