Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Ο διαιτητής που τόλμησε να πει όχι στον Πάμπλο Εσκομπάρ - «Βρείτε τον και σκοτώστε τον»


Ο Πάμπλο Έσκομπαρ, ο πιο διάσημος έμπορος ναρκωτικών όλων των εποχών, δεν φημιζόταν για ...
ην υπομονή του. Δεν του άρεσε να τον στήνουν σε ραντεβού, να φλυαρούν οι συνομιλητές του, και να προσβάλλουν τα θεία.




Όσοι ήρθαν αντιμέτωποι με την οργή του, βρήκαν τραγικό θάνατο, αφού πάντα βασάνιζε τα θύματά του για να στέλνει μηνύματα στους αντιπάλους του. 

Ο Πάμπλο εκτός από την αγάπη του για τα χρήματα και την εξουσία, λάτρευε και το ποδόσφαιρο. Αγόρασε την Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν, ποδοσφαιρκή ομάδα στην γενέτειρά του και την οδήγησε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στην κορυφή, όχι μόνο της Κολομβίας, αλλά και ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής.


Όπως και με τους αστυνομικούς, έτσι και με τους διαιτητές, ο Έσκομπαρ συνήθιζε να τους δωροδοκεί. Όλοι οι διαιτητές στην Κολομβία, λάμβαναν μηνιαίο μισθό. Όλοι εκτός από έναν. Ο Αλβάρο Ορτέγκα, ήταν ο μόνος διαιτητής που δεν χρηματίζονταν από το καρτέλ του Μεντεγίν, αρνούμενος ακόμα και να συναντήσει τον Πάμπλο.

Ήταν Νοέμβριος του 1989 όταν η Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν έπαιζε με την Αμέρικα Κάλι, ομάδα που επίσης ελεγχόταν από βαρώνους ναρκωτικών. Το ματς έληξε υπέρ της Αμέρικα Κάλι και ο Έσκομπαρ έδωσε εντολή να δολοφονηθεί ο διαιτητής την ίδια ημέρα.


Πράγματι πριν ακόμα επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές στα σπίτια τους, ο Αλβάρο Ορτέγκα βρέθηκε δοφονημένος με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα στο αυτοκίνητό του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs