Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Kίνα: To φουτουριστικό λεωφορείο που περνάει πάνω από τα αυτοκίνητα κάνει το πρώτο test drive


Κινέζοι μηχανικοί έχουν κάνει το όνειρο πολλών κατοίκων πραγματικότητα, φτιάχνοντας...
ένα ανυψωμένο λεωφορείο που μπορεί να περνάει πάνω από τα αυτοκίνητα ώστε να μην επηρεάζεται από την κυκλοφοριακή συμφόρηση. 




Το Transit Elevated Bus (TEB) έκανε την πρώτο του test drive την Τρίτη στην πόλη Qinhuangdao.


Αφού τράβηξε την παγκόσμια προσοχή με την κοινοποίηση της ιδέας και μιας ρέπλικας του λεωφορείου σε μέγεθος παιχνιδιού, οι επενδυτές του TEB προκάλεσαν την έκπληξη πολλών όταν έφτιαξαν το πραγματικό, τεράστιο όχημα σε λιγότερο από έναν μήνα.

Το φιλικό προς το περιβάλλον λεωφορείο κινείται με ηλεκτρική ενέργεια και ηλιακή ενέργεια που παράγεται από ηλιακά στην οροφή του. Το όχημα έχει μήκος 22 μέτρα και πλάτος 8 μέτρα κάτι που του δίνει την δυνατότητα να περνάει πάνω από αρκετές λωρίδες του δρόμου. Το λεωφορείο χωράει πάνω από 1.200 άτομα και μπορεί να αποτελέσει την λύση για πολλά προβλήματα που προκαλούνται από τον υπερπληθυσμό και την κυκλοφοριακή συμφόρηση.



Όταν αρχίσει την τακτική λειτουργία του, το TEB θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 60 χιλιομέτρων την ώρα. Παρόμοιο με ένα μετρό, όσον αφορά την ταχύτητα, την χωρητικότητα και τον χώρο που καταλαμβάνει, με την διαφορά ότι κοστίζει το ένα πέμπτο της κατασκευής μετρό και θα χρειαστεί μόλις έναν χρόνο για να ολοκληρωθεί.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs