Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης η Mila Kunis: Την αποκάλεσαν "βρωμο-Εβραία"


Η πασίγνωστη ηθοποιός και σταρ του Χόλιγουντ, Mila Kunis, γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου του 1983 στο Τσερνίβτσι στο ...
νότο της Ουκρανίας.




Η εβραϊκής καταγωγής ηθοποιός έφυγε από την πατρίδα της σε ηλικία επτά ετών. Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν και ξεκίνησαν οι ταραχές στο Κίεβο, δέχθηκε λεκτική αντισημιτική επίθεση από έναν Ουκρανό πολιτικό που την αποκάλεσε μέσω Facebook, «βρωμο-Εβραία».


Πρόκειται για έναν εκ των ηγετών του ακροδεξιού κόμματος «Σβόμποντα», τον Igor Miroshnichenko, ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό, έγραψε ότι η Mila δεν είναι πραγματική Ουκρανή, αλλά μια «zhydovka», δηλαδή «βρωμο-Εβραία».

Το γεγονός το είχε καταδικάσει η εβραϊκή οργάνωση της Ουκρανίας ενώ το εβραικο ιδρυμα «Simon Wiesenthal Center» στο Λος Άντζελες έκανε λόγο για «απαρέδεκτη βρισιά, την οποία χρησιμοποιούσαν οι Ναζί και οι συνεργάτες τους για τους Εβραίους πριν τους οδηγήσουν στον θάνατο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης».


Η ίδια η Kunis πάντως δεν απάντησε για την αντισημιτική έκφραση αλλά δεν έχει κρύψει ποτέ την καταγωγή της.

Η 30χρονη ηθοποιός σε συνέντευξη της, έχει αναφέρει ότι αρκετά χρόνια πριν μετακομίσει στην Αμερική, η οικογένεια της υπήρξε θύμα του ολοκαυτώματος από το οποίο γλίτωσαν ελάχιστα μέλη της, ενώ τα σημάδια παρέμεναν νωπά ακόμα και στο σχολικό της περιβάλλον που κατακλυζόταν από αντισημιτικά συνθήματα και σβάστικες.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε κυκλοφορήσει άλλωστε η πληροφορία, ότι οι ηγέτες του κόμματος Σβόμποντα κάλεσαν τον τον ηγέτη των Τσετσένων αυτονομιστών Ντόκου Ουμάροφ για σύμπραξη ενάντια στη Ρωσία, όπως μετέδωσε το Russia Today. Η πληροφορία διαψεύσθηκε από το ίδιο το κόμμα.

Το ουκρανικό εθνικιστικό κόμμα Σβομπόντα (Ελευθερία) και το ακροδεξιό κόμμα Πράβι Σέκτορ (Δεξιός Τομέας), που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων στην Ουκρανία, έχει καλέσει γενική κινητοποίηση, μετά την έγκριση του αιτήματος Πούτιν για στρατεύματα στην Κριμαία.

«Αυτός είναι ο πόλεμος! Η ουκρανική κοινωνία πρέπει να κινητοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό» ανέφερε το Σβομπόντα σε μία ανακοίνωση όπου καλούσε τον μεταβατικό πρόεδρο Αλεξάντρε Τουρτσίνοφ να θεωρήσει ότι η χώρα βρίσκεται «σε εμπόλεμη κατάσταση» και να «ξεκινήσει μια γενική κινητοποίηση».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs