Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Εκατοντάδες TIR με πολεμοφόδια παρέδωσαν οι Αμερικάνοι στους Κούρδους απέναντι από τις τούρκικες δυνάμεις


Την νέα οργή της Άγκυρας προκαλεί η είδηση αλλά και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν τουρκικά ΜΜΕ και οι οποίες...
δείχνουν ατέλειωτες ουρές από αμερικανικά φορτηγά TIR 



που μεταφέρουν πολεμοφόδια και οπλικά συστήματα στους Κούρδους της Συρίας, εν όψει της τουρκικής επέμβασης στον θύλακα του Μενβίτς, δυτικά του Ευφράτη στην βόρειο Συρία.

Όπως αναφέρεται, μέσα σε μια εβδομάδα οι Αμερικανοί παρέδωσαν συνολικά 500 TIR με πολεμοφόδια στους Κούρδους του θύλακα του Μενβίτς, ενισχύοντας τις γραμμές τους απέναντι από τις τουρκικές δυνάμεις που προωθούνται στον θύλακα.

Μεταξύ των ενισχύσεων αυτών, αναφέρονται και 300 αμερικανικά άρματα μάχης που θα ριχτούν στο πεδίο της μάχης απέναντι από τους Τούρκους. Ήδη στις κουρδικές γραμμές έχει σημάνει συναγερμός και πυκνώνουν τις θέσεις τους για να αντιμετωπίσουν την αναγγελθείσα τουρκική επίθεση.


Μάλιστα σε ορισμένα σημεία στην μετωπική γραμμή οι Κούρδοι έχουν σκάψει χαντάκια με ειδικά οχήματα που καιροφυλακτούν αν πλησιάσουν οι Τούρκοι για να εξολοθρέψουν τις τούρκικες δυνάμεις.

Η Άγκυρα θεωρεί ότι οι ΗΠΑ παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με την Τουρκία και εφαρμόζουν μια διπρόσωπη πολιτική στο κουρδικό της Συρίας με σοβαρές συνέπειες.
Πηγή:nikosxeiladakis

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs