Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

Δυο ελληνικά καφέ, στη λίστα με τα 10 καλύτερα του κόσμου (Photos)


Στη λίστα με τα 10 καλύτερα καφέ παγκοσμίως φιγουράρουν και δυο ελληνικά. Το ένα βρίσκεται στην ...
Αθήνα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη. 
Τη λίστα δημοσίευσε το ταξιδιωτικό περιοδικό Venue Report και παρουσιάζει τα 10 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να πιεις ένας καφέ.


Στο νούμερο 3 του τοπ 10 συναντάμε το καφέ Ύψιλον. Το συγκεκριμένο καφέ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και η μίνιμαλ ατμόσφαιρα του μαζί με τους εκλεκτούς καφέδες που σερβίρει κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις. Στο συγκεκριμένο καφέ ο πελάτης μπορεί να «τσιμπήσει» και κάτι ή να απολαύσει το ποτό του όσο φεύγει η μέρα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο καφέ με το βιβλίο τους ή το λαπτοπ τους. Βρίσκουν μια ήρεμη γωνιά και απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα διαβάζοντας ή σερφάροντας στο ίντερνετ. Το Υψιλον βρίσκεται στην οδό Εδέσσης 5 στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.


Τη λίστα με τα καλύτερα 10 καφέ συμπληρώνει ένα άλλο ελληνικό καφέ που αυτή τη φορά βρίσκεται στην Αθήνα. Το Papillon Bistrot στη Σολωμού 1 στο Νέο Ψυχικό. Η ρετρό του διαμόρφωση σε προδιαθέτουν αμέσως ότι βρίσκεσαι σε κάποιο μπιστρό στο Παρίσι. Είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ και μπορεί κάποιος να απολαύσει τον καφέ του, ένα γεύμα ή ακόμη και το ποτό του.