Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Τα 12 πιο συνηθισμένα ΛΑΘΗ που κάνουμε στη χρήση του πρoφυλακτικού!


Τα λάθος λιπαντικά, οι λάθος συνθήκες φύλαξης και πολλά άλλα που ίσως ούτε καν φανταζόσασταν…



Μελέτη που έκανε το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της οποίας ανέλυσε 50 επιστημονικές έρευνες των τελευταίων 16 ετών, τα ζευγάρια κάνουν αρκετά και σημαντικά λάθη στη χρήση πρoφυλακτικού. Ποια είναι αυτά;

1 Το πιο σημαντικό και συχνό λάθος είναι η χρήση του πρoφυλακτικού να μην γίνεται από την αρχή της πράξης. Περισσότερα από τα μισά ζευγάρια (51,1%), δεν βάζουν το πρoφυλακτικό από την αρχή, αλλά προς το τέλος. Όπως ενημερώνουν οι ειδικοί αυτού του είδους η χρήση δεν προστατεύει από τα σeξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, διότι ανταλλαγή σωματικών υγρών συμβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του σeξ και όχι μόνο στη διάρκεια της εκσπερμάτωσης.

2. Στον αντίποδα, το 29,5% των ζευγαριών το βγάζει λίγο πριν την ολοκλήρωση της επαφής.


3. 13,7% ξετυλίγει το πρoφυλακτικό πριν το τοποθετήσουν, αντί να το ξετυλίξουν πάνω του. Τα πιο συχνά αποτελέσματα αυτού του λάθους είναι να σπάει κατά τη διάρκεια, ή να μην μπαίνει σωστά και μειώνει την απόλαυση.


4. Όταν τοποθετήσουν το προoφυλακτικό δεν απομακρύνουν τον αέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος στην άκρη του για να χωρέσει το σπέpμα.


5. Εως 30,4% των ανδρών δήλωσαν ότι βγάζουν το πρoφυλακτικό και από την ανάποδη, δηλαδή γυρνούν το μέσα-έξω και το επανατοποθετούν. Αυτό είναι επικίνδυνο διότι μπορεί να εκθέσουν τη γυναίκα σε προσπερματικά υγρά, τα οποία δύναται να προκαλέσουν εγκυμοσύνη. Επιπλέον, ότι ασθένεια υπάρχει μεταδίδεται πιο εύκολα από τον έναν στον άλλο.


7 Ανοίγουν τη συσκευασία με αιχμηρό αντικείμενο. Αυτό το κάνουν περίπου το 13,3% και είναι εύκολο να χαράξουν, χωρίς να το προσέξουν, το πρoφυλακτικό και να σπάσει.


8. Δεν το ξετυλίγουν εντελώς. Το 11,2% των ανδρών αρχίζουν την εpωτική πράξη με μισοξετυλιγμένο το πρoφυλακτικό στο πέος τους.


9. Δεν χρησιμοποιούν λιπαντικό. Το 16% έως 25,8% ανδρών και γυναικών χρησιμοποιούν πρoφυλακτικό χωρίς λιπαντικό και έτσι αυξάνουν τον κίνδυνο να σπάσει.


10. Χρησιμοποιούν λάθος λιπαντικό. Το 4,7% των ανδρών χρησιμοποιούν λιπαντικό με βάση το λάδι ή το πετρέλαιο (βαζελίνη), το οποίο μπορεί να διαβρώσει το πρoφυλακτικό και να σπάσει. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται λιπαντικό με βάση το νερό.


11. Το 2,4% ξαναχρησιμοποιούν το πρoφυλακτικό για τουλάχιστον δύο φορές.


12. Το 20% διατηρούν τα πρoφυλακτικά σε χώρους και συνθήκες θερμοκρασίας ακατάλληλες για τη σωστή διατήρησή τους. Διαβάστε τις οδηγίες της συσκευασία για την σωστή φύλαξη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs