Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Οι δέκα πιο επικίνδυνες ράτσες σκύλων (Εικόνες)


Όταν η προδιάθεση για επιθετικότητα συνδυάζεται με ανεύθυνο ιδιοκτήτη, τότε γίνεται επικίνδυνη...Τα σκυλιά είναι υπέροχα κατοικίδια και από τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οποιαδήποτε ράτσα σκύλου μπορεί να είναι επικίνδυνη. Ακόμα και τα πιο φιλικά σκυλιά μπορούν να επιτεθούν και να δαγκώσουν κάτω από διάφορες συνθήκες. Μερικές ράτσες είναι ωστόσο πιο επικίνδυνες από άλλες, έχοντας έμφυτη την προδιάθεση για επιθετικότητα, που σε συνδυασμό με έναν ανεύθυνο ιδιοκτήτη, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. 


10. Dalmatian


Προέλευση: Βαλκάνια, Ινδία

Τα Δαλματίας είναι πολύ φιλικά και προστατευτικά σκυλιά. Επίσης, είναι πολύ ισχυρά και τους αρέσει να τρέχουν. 

Έχουν χρησιμοποιηθεί από τον άνθρωπο κατά καιρούς, σε πολέμους, ως κυνηγόσκυλα, καθώς επίσης και ως τσοπανόσκυλα. Αποτελούν το σύμβολο της Πυροσβεστικής στην Αγγλία.


9. Presa Canario


Καταγωγή: Κανάριοι Νήσοι, Αφρική

Η ράτσα αυτή, κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα χρησιμοποιήθηκε σε πολέμους και ως κυνηγόσκυλα. Το θύμα που θα δεχτεί μια επίθεση από αυτό το σκυλί δεν έχει καμιά ελπίδα, όχι απλά να σωθεί, αλλά και να αναγνωριστεί. Το σκυλί αυτό έχει απίστευτη δύναμη και είναι πραγματικά ατρόμητο ζώο. 


8. Chow Chow


Προέλευση: Κίνα

Το Chow Chow φαίνεται αξιαγάπητο και γλυκούλι. Δεν είναι ακριβώς έτσι, όμως. Καλύτερα να μην προσπαθήσετε να πάτε κοντά στον ιδιοκτήτη ενός chow chow χωρίς την άδειά του, επειδή αυτή η ράτσα είναι μία από τις πιο επιθετικές ράτσες σκύλου σε όλο τον κόσμο. Είχαν εκτραφεί για το κυνήγι και ως τσοπανόσκυλα.


7. Doberman Pinschers


Προέλευση: Γερμανία

Τα Ντόμπερμαν είναι τα σκυλιά που είχαν αρχικά εκτραφεί από τους Ναζί για προστασία και υπεράσπιση. Είναι γνωστά για την πολύ μεγάλη πίστη και αγάπη τους προς στους ιδιοκτήτες τους.


6. Alaskan Malamutes


Προέλευση: Βόρεια Αμερική

Τα Alaskan Malamutes είναι φιλικά σκυλιά. Όμως αν βαριούνται, μπορούν να γίνουν καταστροφικά και επικίνδυνα. Καλό είναι οι ιδιοκτήτες τους να τα έχουν συχνά σε κίνηση, και να παίζουν μαζί τους. 


5. Huskies


Προέλευση: Σιβηρία

Τα Χάσκι είναι πολύ ενεργητικά και ευφυή σκυλιά. Ο τρόπος που αντιδρούν πολλές φορές είναι πολύπλοκος και μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Αυτά τα σκυλιά δεν συνιστώνται για αρχάριους ιδιοκτήτες. 


4. Boxer


Προέλευση: Γερμανία

Είναι δυνατά σκυλιά, που αγαπούν το περπάτημα και το παιχνίδι. Διαθέτουν ένα πάρα πολύ δυνατό κεφάλι και σαγόνι, και αν σε δαγκώσουν, πολύ δύσκολα θα ξεφύγεις. Είναι πάρα πολύ καλά σκυλιά για φύλακες. 


3. German Shepherds


Προέλευση: Γερμανία

Τα διάσημα Κ9 σκυλιά. Τα γερμανικά ποιμενικά είναι άλλη μια ράτσα που χρησιμοποίησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο οι Γερμανοί. Πολυτάλαντα σκυλιά, που μαθαίνουν εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως φύλακες, τσοπανόσκυλα, ιχνηλάτες, ακόμη και ως και συνοδοί τυφλών. Έχουν ανάγκη από συνεχή και σοβαρή σωματική δραστηριότητα, ενώ αγαπούν πολύ τους μεγάλους περιπάτους. 


2. Rottweilers


Προέλευση: Γερμανία

Τα Ροτβάιλερ είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκυλιών στον κόσμο. Είναι ισχυρά σκυλιά, με ισχυρά σαγόνια, που τα χρησιμοποιούν πρωτίστως για να προστατευτούν. Γενικά, δεν τους αρέσουν οι άγνωστοι και τα άλλα σκυλιά και αν νομίζουν ότι οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται σε κίνδυνο, μπορεί να γίνουν πάρα πολύ επικίνδυνα.


1. Pit Bulls


 Προέλευση: ΗΠΑ

Τα Πίτμπουλ έχουν πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, και μπορούν να αναπτύξουν μια ισχυρή αίσθηση εξάρτησης από τους ιδιοκτήτες τους. Είναι πάρα πολύ δυνατά σκυλιά, και γι' αυτό, δυστυχώς προσελκύουν συχνά το χειρότερο είδος ιδιοκτητών, που τα βάζουν σε σκυλομαχίες, με απώτερο σκοπό το κέρδος. Ενώ τα Πίτμπουλ κάποτε θεωρούνταν μη επιθετικά σκυλιά, αυτό έχει αλλάξει, από τους αδίστακτους εκτροφείς, και τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs