Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Θρίλερ με το αεροπλάνο της Μέρκελ: Τα 20 λεπτά του τρόμου στον αέρα-Καθοριστική η εμπειρία του πιλότου [εικόνες]


Πρωταγωνίστρια σε ένα θρίλερ στον αέρα ήταν η Ανγκελα Μέρκελ καθώς το γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος ...
που επέβαινε η καγκελάριος αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. 




Το αεροσκάφος με προορισμό την Αργεντινή, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των G20, μετά από μία ώρα πτήσης, και ενώ βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Ολλανδίας, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς την Κολωνία. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πιλότοι εξέπεμψαν σήμα έκτακτης ανάγκης από το αεροπλάνο της Μέρκελ εστάλη περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση από το Βερολίνο. Ο κυβερνήτης έστειλε τον κωδικό 7600 -έναν από τους τέσσερις ειδικούς αναγνωριστικούς κωδικούς που μπορούν να μεταδοθούν μέσω αναμεταδότη, δηλαδή με ραδιοσήμα, από το πλήρωμα του πιλοτηρίου έως τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.


Κλήση για βοήθεια στις επικοινωνίες 

Ο κώδικας 7600 από το Airbus, περιγράφεται συχνά από τους πιλότους ως «76 – χρειάζομαι ραδιόφωνο μου» ή «76 – δεν ακούω τίποτα».

Έτσι είναι μια κλήση για βοήθεια από το πιλοτήριο ότι δεν υπάρχει καμία ασφαλής επαφή με την αεροπορική εταιρεία.

Μικρός ο διάδρομος προσγείωσης στην Κολωνία 


Ωστόσο τα προβλήματα δεν περιορίστηκαν στο ζήτημα της επικοινωνίας. Όταν το A340 έφτασε στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, οι πιλότοι αντιμετώπισαν άλλη μια δυσκολία: το αεροδρόμιο βρίσκεται υπό ανακατασκευή και μόνο ο μικρότερος από τους διαδρόμους ήταν διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή.

Το αεροσκάφος είναι μακρινών αποστάσεων έπρεπε να επιβραδύνει πολύ γρήγορα. Επειδή είχε καταναλώσει λίγη κηροζίνη από το Βερολίνο και δεν μπορούσε να ρίξει τα καύσιμα προσεγγίζοντας στην Κολωνία. Εξαιτίας αυτού, το σύστημα πέδησης υπερθερμάνθηκε – και η πυροσβεστική υπηρεσία έπρεπε να παρέμβει προληπτικά.


Spiegel: Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας ενημερώθηκε αμέσως μετά την βλάβη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η συνολική κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή που ο υπουργός Άμυνας Ουρσουλα φον ντερ Λαγεν Ursula ενημερώθηκε αμέσως μετά την βλάβη του ραδιοσυστήματος. Για αρκετές ώρες προσπάθησε, μεταξύ άλλων, να βρει ενα άλλο αεροσκάφος για την Καγκελάριο μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιριών. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν αεροπορικές εταιρείες που διέθεταν αεροσκάφη υπερατλαντικών πτήσεων με εξοπλισμό VIP στην ΕΕ.


 Η πορεία του αεροσκάφους της Μέρκελ



Μέρκελ: Ευτυχώς, υπήρχε ένα εξαιρετικό πλήρωμα και ενας έμπειρος κυβερνήτης

Η Μέρκελ πέρασε τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο στη Βόννη. Εκεί δηλωσε για το περιστατικό: «Μπορώ να πω μετά τα γεγονότα, υπήρξε ενα σοβαρό πρόβλημα. Ευτυχώς, υπήρχε ένα εξαιρετικό πλήρωμα και ενας έμπειρος κυβερνήτης».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs