Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Αυτές είναι οι 5 πιο έξυπνες χώρες στον κόσμο - Με βάση το μέσο όρο IQ


Την τελευταία δεκαετίες έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές έρευνές με κάθε πιθανό θέμα και αποτέλεσμα. Μια όμως έχει ...
προκαλέσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον 
με επιστήμονες να διαμαρτύρονται για την μεθοδολογία και άλλοι να την επαινούν και αυτή δεν είναι άλλη από την έρευνα για το πια χώρα έχει τους πιο έξυπνους πολίτες.

Η συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη από το 2002 έως το 2006 από τον Richard Lynn, Βρετανό καθηγητή ψυχολογίας, και τον Tatu Vanhanen, Φιλανδό καθηγητή πολιτικών επιστημών, οι οποίοι μέτρησαν το IQ των πολιτών σε περισσότερες από 80 χώρες. Ποιές ειναι όμως οι 5 πιο έξυπνες χώρες στον κόσμο;


5) Αυστρία (μέσος όρος IQ 102)

Η Αυστρία είναι πολύ μικρότερη τόσο σαν πληθυσμός όσο και σαν περιοχή σε σύγκριση με τους βόρειους γείτονές της στη Γερμανία, αλλά όσον αφορά το βιοτικό επίπεδο, την ευημερία, την εκπαίδευση και άλλες κοινωνικοοικονομικές κατηγορίες, δεν είναι καθόλου χειρότερη από τους Γερμανούς. Μάλιστα είναι και πιο έξυπνοι αν και με πολύ μικρή διαφορά


4) Σιγκαπούρη (μέσος όρος IQ 103)

Μια κυρίαρχη πόλη-κράτος που είναι γνωστή ως μία από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες χώρες στον κόσμο, ο μέσος δείκτης νοημοσύνης σε αυτή τη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι 103.


3) Ταιβάν (μέσος όρος IQ 103)

Μια άλλη τεχνολογική υπερδύναμη της Νοτιοανατολικής Ασίας, η Ταϊβάν επωφελείται από ένα εξειδικευμένο και έξυπνο εργατικό δυναμικό και είναι από τις πιο μορφωμένες χώρες στον κόσμο με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά των πολιτών της που κατέχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δείτε τις top 2 χώρες στο video που ακολουθεί: 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs