Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

«Εμείς δεν είμαστε Λουξεμβούργο»: Ο Σαλβίνι αψηφά ξανά τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό


Αποφασισμένος να τηρήσει την ίδια αδιάλλακτη στάση κόντρα στις Βρυξέλλες για τον ιταλικό προϋπολογισμό ...
δηλώνει ο Ματέο Σαλβίνι σε συνέντευξή του στο Politico.
Ο 45χρονος αντιπρόεδρος της λαϊκιστικής κυβέρνησης με την απότομη και ραγδαία άνοδο στην εξουσία, θεωρεί ότι οι προϋπολογισμοί του παρελθόντος δεν αποδίδουν.

«Οι τελευταίοι πέντε προϋπολογισμοί, που χαιρέτιζαν η Ευρώπη και οι αγορές, αύξησαν το δημόσιο χρέος κατά 300 δισ ευρώ και οδήγησαν την ιταλική οικονομία, σύμφωνα με εκτιμήσεις για τον επόμενο χρόνο, σε ανάπτυξη μόλις 0,9%», λέει.

Η πιθανότητα επιβολής οικονομικών κυρώσεων από την Κομισιόν, δεν τον τρομάζει.

«Έχουμε ήδη πολλά πρόστιμα», τόνισε χωρίς να ξεκαθαρίσει αν θα τα πληρώσει η Ρώμη. Αλλά ούτε θεωρεί πιθανό να κόψει η Κομισιόν την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς την Ιταλία, όπως έχουν προτείνει κάποιοι διπλωμάτες. «Η Ιταλία», λέει, «είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη [της ΕΕ], η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός δύναμη της Ευρώπης, δεν μπορούν να μας μεταχειρίζονται σαν το Λουξεμβούργο».


Ελπιδοφόρες οι καλές σχέσεις με Αβραμόπουλο

Ωστόσο ο ίδιος σε πλήθος άλλων θεμάτων εκτός προϋπολογισμού, κάνει ένα ''άνοιγμα'' καλής θέλησης προς τις Βρυξέλλες προτάσσοντας μάλιστα τις καλές σχέσεις με τον Επίτροπό εσωτερικών θεμάτων και μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Όλα όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες δεν είναι αρνητικά», επισημαίνει αναφέροντας ως παράδειγμα τη σχέση με τον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλο: «Έχουμε καλή σχέση, ανταλλάσσουμε μηνύματα, μιλούμε, συνεργαζόμαστε και συζητούμε, θα κάνουμε και μια αποστολή στην Αφρική μαζί».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs