Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Γιατρός χρέωσε τον ΕΟΠΥΥ με παράνομες συνταγογραφήσεις έξι εκατ. ευρώ


Ο γιατρός σε περιφερειακό δημόσιο νοσοκομείο δρούσε ανεξέλεγκτα την τριετία από το 2015 έως το 2017...



Υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων από γιατρό δημόσιου Νοσοκομείου διερευνήθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος Όπως διαπιστώθηκε η συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ανέρχεται στα 6.204.334 ευρώ

Αναλυτικότερα πρόκειται για γνωστό παθολόγο δημόσιου νοσοκομείου σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, ο οποίος σε διάστημα τριών χρόνων, προχώρησε σε παράνομες συνταγογραφήσεις, με τη ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, να ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διακριβώθηκε η συστηματική παραβατική συμπεριφορά του γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων.

Ο παθολόγος συνταγογραφούσε σκευάσματα ειδικής διατροφής με ίδιες γνωματεύσεις για φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, νόσο του Crown. Την τριετία 2015, 2016 και 2017, φέρεται να έγραψε σκευάσματα με την συνολική ζημιά να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs