Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Ράμα: «Προβοκάτορες κηδειών» στο τελευταίο αντίο στον Κατσίφα


Πραγματοποιήθηκε χθες, σε κλίμα οδύνης, στο χωριό Βουλιαράτες, η κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα...
, ο οποίος έπεσε νεκρός από αλβανικά πυρά την 28η Οκτωβρίου.




Λίγες ώρες μετά την νεκρώσιμο ακολουθία, ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, χαρακτήρισε «προβοκάτορες κηδειών», όσους παρευρέθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο 35χρονο.

Απαντώντας σε σχόλιο ενός συμπατριώτη του, ο οποίος μέσα από ανάρτηση στο facebook, του ζήτησε να σχολιάσει τα όσα διαδραματίστηκαν στην κηδεία και κατά τη γνώμη του «ντροπιάζουν την Αλβανία», ο Αλβανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε διαλλακτικός, χρησιμοποίησε όμως σκληρή γλώσσα.

«Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου», σχολίασε ο Έντι Ράμα, απαντώντας στις υποδείξεις συμπατριώτη του που του ζήτησε να κάνει παρέμβαση και να «βάλει τους Έλληνες στη θέση τους, δείχνοντας τους την αξία τους ως αλβανικό έθνος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός, λίγο μετά τον θάνατο του Κατσίφα, είχε χαρακτηρίσει «τρελό» και «εξτρεμιστή» τον νεαρό άνδρα, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αγαπητοί γείτονες, αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε κατά της αστυνομίας μας, η οποία εκτέλεσε μόνο το καθήκον της, ελάτε μαζί μας να ευχαριστήσουμε το Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε σήμερα από την εξτρεμιστική ανοησία».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs