Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Συγχώνευση – μαμούθ: Eλληνική τράπεζα απορροφά μεγάλη εταιρεία


Την απορρόφηση της εταιρίας διαχείρισης ακινήτων Grivalia ΑΕΕΑΠ ενέκρινε σε έκτακτη συνεδρίασή του ...
το διοικητικό συμβούλιο μεγάλης τράπεζας.




Πρόκειται για τις συζητήσεις που διεξήγαγε σε απόλυτη μυστικότητα όλο το προηγούμενο διάστημα η Eurobank, με την Grivalia με τη συμφωνία να οριστικοποιείται, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα.

Εκτοτε, σύμφωνα με το euro2day.gr, ακολουθούνται διαδικασίες – εξπρές, καθώς ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Grivalia το οποίο ενέκρινε τη συμφωνία ενώ, όπως προαναφέρθηκε, σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Eurobank.

Στόχος της συγχώνευσης είναι η ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας και το κλείσιμο του discount με το οποίο διαπραγματεύεται η μετοχή της ΑΕΕΑΠ.

Η Grivalia Properties αποτελεί συνέχεια της Eurobank Properties (μετονομάστηκε το 2014) και είναι ηγετική δύναμη στην ελληνική αγορά καθώς διαχειρίζεται ένα από τα σημαντικότερα χαρτοφυλάκια εμπορικών ακινήτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η καθαρή αξία ενεργητικού της Grivalia ανέρχεται σε 900 εκατ. ευρώ ενώ η κεφαλαιοποίησή της, με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή στο ΧΑ, ανέρχεται στα 726 εκατ. ευρώ.

Το φιλόδοξο σχέδιο της συγχώνευσης έχει τη στήριξη του Ομίλου Fairfax, αναγνωρίζοντας τα ευρύτερα οφέλη, ο οποίος κατέχει το 16,88% της Eurobank και το 51,43% της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ.

Την ίδια ώρα, το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank αναμένεται να εγκρίνει τη δημιουργία οχήματος ειδικού σκοπού (SPV) όπου θα μεταφερθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της τράπεζας, η οποία στέλνει με αυτό τον τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα στην επενδυτική κοινότητα για την επιτάχυνση των σχεδιασμών για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Οι όροι της σχέσης ανταλλαγής δεν έχουν προς το παρόν γίνει γνωστοί ενώ οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί, πριν το άνοιγμα της χρηματιστηριακής αγοράς.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs