Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Η παχυσαρκία ευθύνεται για 12 καρκίνους


Η σωματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο τριών καρκίνων (εντέρου, μαστού και μήτρας) ...



Η υγιεινή διατροφή με λίγα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του καρκίνου,

Το αλκοόλ αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο έξι καρκίνων (στομάχου, παχέος εντέρου, ήπατος, στόματος-λαιμού, οισοφάγου και μαστού).

Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία για την σύνδεση της διατροφής και άσκησης με διάφορες μορφές καρκίνου, που εμφανίζουν οι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι, παρουσίασαν οι επιστήμονες στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μελέτη της Παχυσαρκίας που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο (WCRF), που δόθηκε στη δημοσιότητα,οι καρκίνοι αυτοί είναι του ήπατος, των ωοθηκών, του προστάτη (προχωρημένος), του στομάχου, του στόματος και του λαιμού, του εντέρου, του μαστού (μετά την εμμηνόπαυση), της ουροδόχου κύστης, των νεφρών, του οισοφάγου, του παγκρέατος και της μήτρας (ενδομητρίου).

Ο κίνδυνος καρκίνου αυξάνει με την τακτική κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη, επειδή αυτά αυξάνουν την παχυσαρκία.«Είναι σημαντικό να αυξηθεί η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και παράλληλα να μειωθεί η κατανάλωση γλυκών και αναψυκτικών με ζάχαρη» επισήμανε ο κ. Ζοάο Μπρέντα, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Μη Μεταδιδόμενων Ασθενειών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs