Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Υγιέστατη γυμνάστρια χαροπαλεύει μετά από σύνδρομο Τοξικού σοκ


Η Άννα Norquist, 30 ετών, ήταν «απόλυτα υγιής» γυμνάστρια, όμως μια σειρά από συμπτώματα που μοιάζουν με ...
γρίπη, την έριξαν στο κρεβάτι. 
Μέσα σε 24 ώρες χειροτέλεψε τόσο πολύ που την πήγαν στο νοσοκομείο όπου και διαγνώστηκε οτι έπαθε σύνδρομο τοξικού σοκ ή του TSS. Η οικογένειά της προσεύχεται τώρα για ένα Χριστουγεννιάτικο θαύμα.


Εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης. Μετά από δέκα χειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο Methodist, η Norquist έχασε το δεξί της χέρι και το αριστερό της πόδι. Αλλά και το αριστερό της χέρι πρόκειται να αφαιρεθεί την άλλη εβδομάδα, αρκεί η υγεία της να σταθεροποιηθεί και να μπορεί να αντέξει ο οργανισμός αυτή τη διαδικασία.

Το TSS μπορεί να περιγραφεί ως σοβαρή επιπλοκή που προκύπτει από μόλυνση βακτηρίων. Είναι μια απειλητική για τη ζωή επιπλοκή μιας βακτηριακής λοίμωξης, που συνήθως περιλαμβάνει βακτηρίδια Staphylococcus aureus.

Η Άννα Νόρκικ της South Bend, Ιντιάνα, αρρώστησε με TSS που προκλήθηκε από στρεπτόκοκκο ομάδας Α, σύμφωνα με την οικογένειά της.Στην περίπτωση της νεαρής γυναίκας οι γιατροί «Δεν γνωρίζουν και πιθανότατα δεν θα μάθουν ποτέ πως ξεκίνησε η λοίμωξη» ενώ σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τα αρχικά , συμπτώματα μοιάζουν με γρίπη όπως πυρετός, έμετος ή διάρροια είναι κοινά.Οι ειδικοί σημειώνουν ότι οποιοσδήποτε μπορεί να παρουσιάσει τοξικό σοκ εάν εκτίθεται σε αυτά τα βακτήρια, κάτι που μπορεί επίσης να συμβεί με ανοικτές πληγές, σοβαρά εγκαύματα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης από τη χειρουργική επέμβαση

Παλιότερα γι αυτό είχαν ενοχοποιηθεί τα ταμπόν αφού εάν φοριούνται για πολλές ώρες, αυτά τα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν μικροσκοπικά δάκρυα στον κόλπο και να εισαχθούν έτσι βακτήρια στην κυκλοφορία του αίματος.

Το άτομο που πάσχει μπορεί επίσης να παρουσιάσει εξανθήματα, απολέπιση του δέρματος, χαμηλή αρτηριακή πίεση, έντονο πόνο στους μύς, ανώμαλη απόρριψη από τα μάτια ή τον κόλπο ενώ αισθάνονται αποπροσανατολισμένα. .

Η Άννα, αρχισε να μην αισθάνεται καλά πριν από 15 ημέρες μετα από μια συναυλία στο Σικάγο . Μετά από 24 ώρες δεν μπορούσε ακόμη να σηκώσει το κεφάλι της για να πάρει μια γουλιά νερό.

Πιθανόν θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον έξι μήνες στο νοσοκομείο, είπε ο αδελφός της. Η οικογένεια έχει δημιουργήσει μια σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων για ιατρικά έξοδα, ενώ οι γιατροί εξακολουθούν να μην γνωρίζουν πώς έχουν εισέλθει τα βακτηρίδια στο σώμα της – πράγμα που ισχύει τουλάχιστον στις μισές περιπτώσεις όσων έχουν προσβληθεί από το βακτήριο του στρεπτόκοκκου.

...........................................


Το 2015 ένα 24χρονο πανέμορφο μοντέλο έχασε το πόδι του από μολυνση που προκληθηκε από ένα ταμπόν με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία που κατασκευάζει το συγκεκριμένο προϊόν.

Η Λόρεν Γουάσερ διαγνώστηκε με σύνδρομο τοξικου σοκ επειδή το ταμπόν και τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο, έγιναν η ιδανική πύλη εισόδου της μόλυνσης στα εσωτερικά όργανα του μοντέλου. Αν και οι γιατροί κατάφεραν να «καθαρίσουν» το κορμί της από τη μόλυνση, το αίμα σταμάτησε να κυκλοφορεί στα πόδια της με αποτέλεσμα να αρχίσουν να σαπίζουν. Το δεξί της πόδι από το γόνατο και κάτω είχε σαπίσει και οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι: Το TSS προκαλείται είτε από βακτήρια σταφυλόκοκκου είτε από στρεπτόκοκκο.Αυτά τα βακτήρια ζουν κανονικά ακίνδυνα στο δέρμα, τη μύτη ή το στόμα, αλλά εάν εισχωρήσουν βαθύτερα στο σώμα, μπορούν να απελευθερώσουν τοξίνες που βλάπτουν τους ιστούς και σταματούν να λειτουργούν τα όργανα.


Τα παρακάτω μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης TSS:

χρησιμοποιώντας ταμπόν – ειδικά εάν τα αφήνετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι συνιστάται ή χρησιμοποιείτε τα «υπερ-απορροφητικά» ταμπόν

μια αμυχή στο δέρμα σας, όπως μια κοπή ή κάψιμο

ΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ

που έχουν σταφυλοκοκκική λοίμωξη ή στρεπτοκοκκική λοίμωξη, ή εμφύσημα

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs