Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Γυναίκα γέννησε μέσα στο αεροπλάνο σε ύψος 42.000 ποδιών – Όλο το πλήρωμα και ο πιλότος συμμετείχε στη διαδικασία (Photos)


Η πτήση των Τουρκικών αερογραμμών από την Λίμπρβιλ του Κογκό προς την Κωνσταντινούπολη, βρίσκόταν επάνω από...
τον ποταμό Νίγηρα σε υψόμετρο 42.000 ποδιών. 




Μια γυναίκα, η Μουσουάμπα Μικουκαγιέμε η οποία πήγαινε στην κωνσταντινούπολή με τον γιατρό σύζυγο της για ολιγοήμερες διακοπές, άρχισε ξαφνικά να φωνάζει. Βρισκόταν στον μήνα της, τα νερά είχαν σπάσει και ένιωθε ότι είχε έρθει η ώρα της να γεννήσει.

Το αεροπλάνο δεν προλάβαινε να πιάσει σε κάποιο αεροδρόμιο. Το μωρό είχε κατέβει και είχε πάρει ήδη θέση. Οι συσπάσεις έδειχναν ότι θα γεννούσε από λεπτό σε λεπτό.

Μέσα στην καμπίνα των επιβατών στήθηκε ένα πρόχειρο χειρουργείο. Κάποιο επιβάτες μετακινήθηκαν και άδειασαν τις θέσεις και ο γιατρός σύζυγος της Μουσουάμπα ξεκίνησε τη διαδικασία του φυσιολογικού τοκετού. Το πλήρωμα του αεροσκάφους με εξαιρετική ψυχραιμία βοηθούσε στη γέννα. Μέχρι και ο πιλότος βγήκε από το κόκπιτ και συμμετείχε και εκείνος.

Τελικά μόλις το αεροπλάνο ίσα που είχε μπει στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, γεννήθηκε ένα υγιέστατο αγοράκι. Στο αεροδρόμιο είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση και με ασθενοφόρα μετέφεραν τη μητέρα και το νεογέννητο σε κλινική στο Γιέσικιοι.


Νονός του μωρού θα γίνει ο πιλότος Αλπέρ Ακαγιά.

Η αεροσυνοδός Φατμά Ακιούζ δήλωσε: «Απογειωθήκαμε με 144 ανθρώπους και προσγειωθήκαμε με 145. Ήταν υπέροχο που βοηθήσαμε όλοι»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs