Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Καρκίνος τραχήλου: Το σύμπτωμα που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε!


Τα ποσοστά καρκίνου της μήτρας, αλλά και θανάτου από τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου...
, σημειώνουν αργή αλλά σταθερή αύξηση, σύμφωνα με νεότερα στατιστικά στοιχεία.




Οι ερευνητές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι την περίοδο 1999-2015, τα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αυξήθηκαν κατά 12%, δηλαδή περίπου 0,7% κάθε χρόνο.

Πάνω από τα δύο τρίτα των περιπτώσεων αφορούσαν καρκίνο του ενδομητρίου. Το ενδομήτριο είναι το ενδοθήλιο της μήτρας, δηλαδή η μεμβράνη που καλύπτει τη μήτρα.

Οι καρκίνοι της μήτρας είναι συχνά ιάσιμοι, αρκεί να ανιχνευθούν στα αρχικά στάδια. Όταν καθυστερεί η διάγνωση, ο όγκος μπορεί να εξαπλωθεί και να αποβεί θανατηφόρος.


Πού οφείλεται η αύξηση

«Γενικά, οι καρκίνοι της μήτρας είναι το αποτέλεσμα της αυξημένης παραγωγής οιστρογόνων, κάτι που συμβαίνει όταν μια γυναίκα είναι υπέρβαρη και έχει περάσει το στάδιο της εμμηνόπαυσης», δήλωσε ο Δρ. Benjamin Schwartz, διευθυντής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Νοσοκομείο Northside Health's Southside, στη Νέα Υόρκη.

«Δεδομένου ότι η παχυσαρκία έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας τα τελευταία χρόνια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η συχνότητα εμφάνισης καρκίνων της μήτρας συνεχίζει να αυξάνεται», πρόσθεσε.
Πηγή: onmed

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs