Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018

Οι Νοτιοκορεάτες ξεφεύγουν από το στρες μπαίνοντας... φυλακή! Και πληρώνουν κι από πάνω!


Οι υπεύθυνοι ενός ξενοδοχείου στην Νότια Κορέα είχαν μια παράξενη ιδέα ώστε να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους και να ...
βγάλουν χρήμα με ουρά. 

Μετέτρεψαν το ξενοδοχείο σε μια ιδιότυπη «φυλακή», ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινότητά τους και το έντονο στρες!

Κι όμως, ακόμα κι αυτό κάποιος το σκέφτηκε. Να δώσει την ευκαιρία σε όποιον θέλει να πληρώσει ώστε να μπει για λίγες μέρες σε ένα περιβάλλον φυλακής. Οι επισκέπτες έτσι «ξεφεύγουν» για λίγο από τα συνηθισμένα και απομονώνονται, κάνοντας παρέα μόνο με τις σκέψεις τους.


Η ιδέα φαίνεται πως αποδίδει, αφού η επισκεψιμότητα είναι πρωτοφανής. Άνθρωποι όλων των ηλικιών σπεύδουν στην απομόνωση ενός κελιού, για να νιώσουν… ελεύθεροι από τα προβλήματά τους.

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας της, η «φυλακή» έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 2.000 ανθρώπους έστω και για μια νύχτα. Οι προσωρινοί κάτοικοι των 50 ειδικά διαμορφωμένων κελιών μάλιστα, φεύγουν με το παράπονο ότι η εμπειρία ήταν σύντομη και υπόσχονται στον εαυτό τους πως κάποια στιγμή θα επιστρέψουν.


Μόλις κάποιος περάσει το κατώφλι της «φυλακής», θα πρέπει να παραδώσει κινητά και λοιπά προσωπικά είδη, με το ξενοδοχείο να τους προσφέρει ένα στρώμα (κι όχι κρεβάτι), τρία γεύματα την ημέρα και όσο τσάι τραβάει η καρδιά τους. Απίθανα πράγματα!

Μην ξεχνάμε φυσικά και την πληρωμή. Για να απομονωθείς σε ένα κελί και να απολαύσεις τις «πλουσιοπάροχες» υπηρεσίες, θα πρέπει να καταβάλεις 90 δολάρια την ημέρα. Αν βρεις ελεύθερο! Δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε, ότι οι πιο συχνοί πελάτες είναι μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων και δημόσιοι λειτουργοί, των οποίων το στρες είναι αυξημένο στην καθημερινότητά τους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs