Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος - Το φιάσκο με το κατηγορητήριο


Εκτός φυλακής βρίσκεται ο ενεχυροδανειστής Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς, ο οποίος το βράδυ ...
της Κυριακής κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού.




Το «ξήλωμα» της υπόθεσης ξεκίνησε όταν ο συνήγορος κατηγορουμένου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έθεσε θέμα για το αν βεβαίωση στη δικογραφία από τις τελωνειακές αρχές, που να πιστοποιούν σύμφωνα με το νόμο, ότι οφείλονται δασμοί για την εξαγωγή, νόμιμη η παράνομη, στην Τουρκία.

Η υπόθεση ανετράπη εντελώς όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβιβάστηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην ανακρίτρια Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση, έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Έπειτα από αυτό, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας καταρρίπτεται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης, αδικήματα δηλαδή τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους.

Ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων από την αρχή είχε επιτεθεί με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών οι οποίοι διενήργησαν την προανάκριση, επισημαίνοντας πως είναι παντελώς άσχετοι «με το αντικείμενο και δεν αντελήφθησαν ότι δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπορία».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs